Wireless System Remote (WSR)

A WSR alkalmazás távvezérlővé alakítja iOS eszközöd, mellyel azután kényelmesen kezelheted digitális vezeték nélküli ew D1. Egy-egy vagy több eszköz is konfigurálható, kezelhető és ellenőrizhető.

WSR

ew D1 használata esetén

Praktikus és igazán kényelmes megoldás: zenéhez és színpadhoz kapcsolódó munkáknál a WSR alkalmazással a D1 ew rádiókapcsolatok minden egyes részletét tudod konfigurálni, rendezni és ellenőrizni.

ew D1 használata esetén

WSR

SpeechLine DW használata esetén

A SpeechLine Digital Wireless szónokok, oktatók és előadók számára nyújt professzionális megoldást: a WSR alkalmazás segítségével az összes rádiókapcsolat működését kívülről követheted nyomon.

SpeechLine DW használata esetén

A dolgok szemmel tartása – egyszerűen

Kövesd nyomon mindenkor a WSR alkalmazással az olyan fontos jellemzők állapotát, mint az akku töltöttségi szintje, a hangzásszintek és a jelerősség. Az iPad változatnál egyszerű „fogd és vidd” módszerrel a színpadi összeállítást is átrendezheted – a felhasználókról készített fotók felhasználásával, vagy a 19"-os rack-ben alkalmazott elrendezést követve. Mindössze néhány ujjmozdulat, és már meg is változtattad az egyik rádiókapcsolat vagy akár egész csoportok beállításait.

A dolgok szemmel tartása – egyszerűen

Teljes körű hozzáférés az összes beállításhoz

Helyezd az összes vevőegységet optimális helyre – és vezéreld azokat onnan, ahol a legideálisabbak a munkafeltételek: a keverőpultnál, a gyártóhelyiségben, vagy akár a színpadon. A WSR alkalmazás az összes beállításhoz teljes körű hozzáférést biztosít. EQ-k, de-esserek, automatikus szintszabályzás és kimeneti jelek – az ew D1 mindezen paraméterei szabályozhatók. A SpeechLine DW felhasználók a férfi, illetve női hangra optimalizálhatják a hangzást, profilokat hozhatnak létre, vagy be-/kikapcsolhatják az alulvágó szűrőt.

Teljes körű hozzáférés az összes beállításhoz

Kis erőfeszítés, nagy eredmény.

Több rádiókapcsolat beállítása? Gyerekjáték. A többszörös kiválasztást engedélyező funkció segítségével több, vagy akár minden rádiókapcsolatot is kiválaszthatsz, és csoportként kezelve kényelmesen konfigurálhatod azokat.

Kis erőfeszítés, nagy eredmény.

A biztonságra törekedve

Csak tartsd kezedben iOS eszközöd, és ellenőrizd a jel erősségét az emelvényen vagy a színpadon. A Walktest üzemmód valós időben jelzi az átvitel minőségét.

A biztonságra törekedve

Először frissíts, azután élvezd az eredményt

A WSR alkalmazás az ew D1 és SpeechLine DW rendszeren használva a legújabb firmware verziót igényli. Indításkor az alkalmazás automatikusan érzékeli a korábbi firmware-rel rendelkező eszközöket, és felajánlja a frissítést (Internet hozzáférés szükséges).

Először frissíts, azután élvezd az eredményt

WSR App

A WSR alkalmazás távvezérlővé alakítja iOS eszközöd, mellyel azután kényelmesen kezelheted digitális vezeték nélküli ew D1 rendszered.

Download on the App Store

WSR App

WSR FAQs

 • Mely GHz-es sávban kell működnie a routernek?

  • - The router should preferably operate in the 5 GHz band
   - If the router operates in the 2.4 GHz band, possible sources of interference such as WiFi or Bluetooth should be switched off.

 • On which iOS devices does the WSR app work?

  • - iPhone® 5+ / iPad® 2+ / iPad Air®

 • Mely iOS verziótól felfelé működik a WSR alkalmazás?

  • - 6+

 • Mely Android eszközökön működik a WSR alkalmazás?

  • - The WSR app is currently not available for Android devices!

 • Mely eszközökkel kompatibilis a WSR alkalmazás?

  • – A WSR alkalmazást kifejezetten az ew D1 és SpeechLine DW eszközökhöz fejlesztették.

 • Hogyan különbözteti meg a WSR alkalmazás az ew D1 és a SpeechLine DW eszközöket?

  • – A SpeechLine DW menük ezüstszínű csíkokkal/sávokkal és olyan szabályozható beállításokkal rendelkeznek, mint pl. a Sound Profile (férfi, nő, személyre személyre szabott) vagy a Low Cut (alulvágó szűrő).   – Az Ew D1 menük fekete csíkokkal/sávokkal és olyan szabályozható beállításokkal rendelkeznek, mint. pl. az Equalizer (gyári programok vagy személyre szabott), a De-Esser, az Automatic Gain Control (automatikus erősítésszabályzás), az Audio Output vagy a Low Cut (alulvágó szűrő).

 • Hány eszköz kezelhető egyszerre a WSR alkalmazás használatával?

  • – Ew D1 sorozat: akár 15 eszköz
   – SpeechLine DW sorozat: akár 21 eszköz

 • A WSR alkalmazás nem észleli az ew D1 vagy SpeechLine DW eszközöket – mit tegyek?

  • – Ellenőrizd a tápegységet és a kábelcsatlakozásokat (Ethernet).
   – Ellenőrizd a hálózati beállítást (ld.: „Hogyan állíthatom be saját hálózatom?”)
   – Ellenőrizd routered tűzfal-beállításait.

 • A WSR alkalmazás észleli ew D1/SpeechLine DW eszközömet, de nem csatlakozik hozzá – mit tegyek?

  • – A WSR alkalmazás csak azokkal az eszközökkel használható, amelyek a legfrissebb firmware-t futtatják. Ha van internet hozzáférésed, a WSR alkalmazáson keresztül frissítheted a firmware-t. (ld. még: „Hogyan tudom frissíteni ew D1 vagy SpeechLine DW eszközeimet?”)

 • Mi az a Multiselect funkció és hogyan tudom használni?

  • – Ez a funkció több eszköz egyidejű konfigurálását teszi lehetővé.
   – iPad: a Multiselect funkció lehetővé teszi, hogy több eszköz audio beállításait szabályozd egyszerre. (Vedd figyelembe, hogy a Multiselect funkció NEM működik, ha egyazon rendszerben ew D1 és SL DW eszközök is vannak).
   - iPhone: „Apply to all” funkció: egyazon beállítás alkalmazása az összes többi eszközre is. Eszközkiválasztás NEM lehetséges.
   – Az összes alapértelmezett érték narancssárgán jelenik meg, amikor a beállítások eltérőek az egyes eszközök esetében, és az értékek fehéren jelennek meg, ha a beállítások az összes eszköz esetében azonosak.

 • Elvesznek a WSR alkalmazás beállításai, ha az alkalmazást kikapcsolom?

  • – Nem, az összes beállítás megmarad, és alkalmazásra, illetve tárolásra kerül a vevőegység beállítások között.

 • Hogyan tudom frissíteni ew D1 vagy SpeechLine DW eszközeimet?

  • – Az eszközök a WSR alkalmazáson keresztül frissíthetők. Ehhez válassz ki egy eszközt és ellenőrizd az elérhető frissítést „Device” menüponton keresztül. Ha elérhető valamely frissítés, értesítést kapsz, hogy töltsd le.

 • Rendelkezésre áll aktív (parent)/passzív (child) üzemmód?

  • – Nem, nem áll rendelkezésre aktív (master)/passzív (slave) üzemmód. Mindamellett a paramétereken végzett legutolsó beállítás lép hatályba.
   – Ajánlatos a vezeték nélküli hálózatot jelszóval védeni / a vezeték nélküli hálózathoz történő hozzáférést korlátozni.

 • Hogyan állíthatom be saját hálózatom?

  • – 1. lépés (hálózati beállítások):

   Az mDNS funkció lehetővé teszi a hálózathoz kapcsolódó eszközök automatikus érzékelését és kijelzését.

   SpeechLine DW: be kell kapcsolni az mDNS funkciót a SpeechLine DW vevőegységen (Network Settings menüpont  „mDNS”), hogy a WSR alkalmazás érzékelni tudja az eszközt, illetve kommunikálni tudjon azzal.

   ew D1: az mDNS funkció alapértelmezetten be van kapcsolva

   – 2. lépés (IP beállítás):

   A hálózatokban általában a DHCP-t használják az IP címek automatikus hozzárendeléséhez. DHCP használata esetén nincs szükség további konfigurálásra.

   Ha nem áll rendelkezésre DHCP, vagy a hálózat összetett, lépj kapcsolatba a hálózati rendszergazdával, aki konfigurálni fogja a hálózatot, az IP-cím hozzárendeléseket is beleértve.

   – 3. lépés (eszközök beállítása):

   A vevőegységnek, a routernek és a WSR alkalmazást futtató eszköznek egyazon hálózathoz kell kapcsolódniuk. A vevőegységnek és a routernek Ethernet kábellel kell egymáshoz kapcsolódniuk, a WSR alkalmazást futtató eszköznek pedig WiFi kapcsolaton keresztül kell a routerhez kapcsolódnia.

   A WSR alkalmazás automatikusan érzékeli a hálózathoz kapcsolódó eszközöket és megjeleníti azok listáját.

*Apple, the Apple logo, iPhone, iPad and iPad Air are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. App Store is a service mark of Apple Inc.

Newsletter subscription