SpeechLine Digital Wireless

beszédre termett

Próbáld ki az egyszerűséget. A SpeechLine Digital Wireless a Sennheiser vezeték nélküli mikrofonrendszere, amely a legmagasabb szintű beszédérthetőségről és tömör hangzásról gondoskodik.

Vállalatok és egyetemek számára tervezve

A SpeechLine Digital Wireless sorozat megbízható és kiemelkedően rugalmas megoldásokat kínál, oktatásra és vállalati alkalmazásokra szabva. Rugalmasan méretezhető, és a legjobb megoldást kínálja a mindennapi munka során és az oktatási környezetben felmerülő igények kielégítésére - legyen szó kisméretű helyiségekben használt rendszerekről vagy egyetemi szintű telepítésekről.

A legmagasabb szintű megbízhatóság

A SpeechLine Digital Wireless – beszédekhez és iskolai előadásokhoz kínált professzionális megoldásként – a fejlett rendszerautomatikának és az előre konfigurált hangzásprofiloknak köszönhetően a legnagyobb megbízhatóság mellett működik. A rendszer számos egyéni beállítási lehetőséget is kínál az adott helyszíneknek, illetve különleges feladatoknak megfelelően.

Control Cockpit szoftver

A Sennheiser Control Cockpit szoftver a SpeechLine Digital Wireless rendszer egyszerű kezelését, vezérlését és karbantartását szolgáló forradalmian új eszköz. Ez a szoftver minden pillanatban átfogó áttekintést kínál az összes hálózati alapú SpeechLine Digital Wireless eszközről. Egyetlen pillantással látható az összes eszköz állapotára vonatkozó információ és nagyon egyszerűen elvégezhető egy-egy vagy akár egyszerre több eszköz beállításának módosítása is.

Control Cockpit szoftver

Automatikus frekvenciakezelés

Az egyszerű beállítás érdekében az automatikus frekvenciakezelés indításkor valós idejű pásztázást végez a helyszínen a szabad frekvenciák megtalálásához.

Automatikus frekvenciakezelés

Automatikus interferenciakezelés

Működés közben az automatikus interferenciakezelő funkció frekvenciazavarok észlelésekor észrevétlenül egy szabad csatornára vált.

Automatikus interferenciakezelés

A legjobb méretezhetőség bármely méretű alkalmazás számára

Legyen szó két mikrofonkapcsolattal rendelkező előadóteremről, többmikrofonos tárgyalóról vagy több mint 2000 kapcsolattal bíró egyetemi szintű telepítésről, a SpeechLine Digital Wireless – a Multi-Room funkciónak köszönhetően – mérettől függetlenül mindig a legmagasabb szintű beszédérthetőségről gondoskodik.

Multi-Room (többhelyiséges) üzemmód

A SpeechLine Digital Wireless az időtálló, engedélymentes 1,9 MHz-es frekvencia-tartományt használja. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a frekvencia-tartományból, a SpeechLine Digital Wireless kétféle üzemmódot kínál. Az automatikus üzemmód a legegyszerűbb indításról és megbízható, maximális hatótávolságról gondoskodik akár 20* egyidejűleg használt kapcsolat számára. Multi-Room üzemmódban az átviteli teljesítmény a terem méretéhez igazodik, ami jelentősen nagyobb számú kapcsolatra ad lehetőséget. Ezek a beállítási lehetőségek a legkülönbözőbb projektméretek esetén is ideális választássá teszik a SpeechLine Digital Wireless rendszert.

*a helyileg jóváhagyott verziótól függően

Multi-Room (többhelyiséges) üzemmód

Maximális rugalmasság és távvezérelhetőség

A SpeechLine Digital Wireless – amely a Sennheiser Control Cockpit szoftverrel távvezérelhető különféle mikrofontípusok széles választékát kínálja – tökéletes mikrofonmegoldásként szolgál mindenféle alkalmazás és beszélői igény esetén.

Prezentáció és iskolai előadás

Ha szabadon szeretnéd használni a kezeid előadás közben, választhatsz vezeték nélküli asztali állványt, kézimikrofont vagy zsebadót lavalier, illetve fejmikrofonnal – a beszélői igényeknek megfelelően.

Prezentáció és iskolai előadás

Pódium

Pódiumbeszélgetések esetén a SpeechLine Digital Wireless a vitafórum tagjai számára a legkönnyebben kezelhető vezeték nélküli SL Tablestand 133-S/153-S DW rendszert, a közönségtől érkező kérdésekhez és reakciókhoz pedig az SL Handheld DW rendszert kínálja.

Pódium

Tárgyalás

Konferenciatermek esetén a rendkívül rugalmas vezeték nélküli SL Boundary 114-S DW biztosítja a legjobb beszédérthetőséget és a legkönnyebb kezelhetőséget minden egyes résztvevő számára.

Tárgyalás

Egyetemi szintű telepítések

Egyetemi szintű telepítéseknél a SpeechLine Digital Wireless rendszer az oktatáshoz kapcsolódó összes beszédalkalmazást lefedi – legyen szó prezentációról, iskolai előadásról vagy találkozóról. A rendszer teljes mértékben méretezhető és az épületekben található összes SpeechLine Digital Wireless eszköz központilag távfelügyelhető a Sennheiser Control Cockpit szoftveren keresztül.

Tökéletes integrálhatóság

A SpeechLine Digital Wireless sorozat tökéletes integrálhatóságot kínál, mivel alkotóelemei támogatják a IP Dante™-hálózatokon keresztül történő többcsatornás hangátviteli protokollt, az egyéb gyártók (Creston) vezérlőrendszereinek használatát, és a SpeechLine Digital Wireless többantennás megoldásokat.

Antenna-megoldások

A SpeechLine Digital Wireless antennamegoldások az antennák egyszerű és diszkrét elhelyezését teszik lehetővé, bárhol is van rájuk szükség. Az ajánlott passzív antennaösszegzőkkel kombinálva a fali rögzítők és a kábelek száma minimálisra csökkenthető, míg a vétel minősége maximálisra növelhető.

Antenna-megoldások

Egyéb gyártók eszközeivel történő vezérlés

A maximális távvezérelhetőség érdekében az összes SpeechLine Digital Wireless eszköz teljes mértékben kompatibilis és távprogramozható a Creston standard programozási interfészeivel.

Egyéb gyártók eszközeivel történő vezérlés

Egy komplett rendszer

A különféle mikrofontípusok igényes választékának, a körültekintően összeállított mikrofonszetteknek, a különféle kiegészítőknek (pl. töltők, lavalier, illetve fejmikrofonok) és az antenna-megoldásoknak köszönhetően a SpeechLine Digital Wireless egy tökéletesen kombinálható, fejlett hangtechnikai eszközökből álló komplett rendszert kínál.

FAQ

 • What kind of transmitters are available?

  • For the SpeechLine Digital Wireless Series there are 5 transmitters available:
   - SL Handheld DW
   - SL Bodypack DW
   - SL Tablestand 133-S DW (with 3 pin XLR for gooseneck mics)
   - SL Tablestand 153-S DW (with 5 pin XLR gooseneck mics)
   - SL Boundary 114-S DW

 • How many microphones can be used in one room?

  • Depending on the regional regulations it is possible to get up to 20 microphones in one room. With the Multi-room option the channel number can be increased.

 • I want to use SpeechLine in several rooms, how can I increase the number of microphones?

  • For this case SpeechLine Digital Wireless offers the possibility to adjust the transmitting power. By selecting the corresponding room size it is possible to get as many mircophones in your building as needed. To get the right and secure value the "Walk Test" can support you.

 • Which RF frequency range is used in SpeechLine Digital Wireless?

  • SpeechLine Digital Wireless is using DECT range, which is well known from telephone market. Due to this fact the use of SpeechLine Digital Wireless is future proved and license free.

 • Do I need a license to use SpeechLine Digital Wireless?

  • No, the 1G9 DECT range is license free.

 • How big is the latency?

  • The latency of SpeechLine is 19 ms, which is an applicable value for speech.

 • How do I connect my transmitter and receiver?

  • To conncet a transmitter to a receiver you have to press and hold the pair button on each device until the LED starts to blink red and green.

 • Which audio outputs do I have?

  • To make the audio connection as easy and flexible as possible we provide XLR, TRS and phone jack as audio outputs.

 • Which batteries can I use?

  • The transmitter have an lithium ion battery in the delivery with which a transmitter can work up to 18h (depending on the device). In addition it is possible to use non- rechargeable AA batteries in the handheld and bodypack. For this the B10 or B30 tray is needed.

 • How can I use more than two receivers?

  • For the case that more than two receivers are needed please use the AWM 2 or 4 together with our combiner SL PASC 2 or SL PASC 4.

 • What kind of antennas are avaiable?

  • As remote antenna the AWM 2 and AMW 4 is recommended. You can use one receiver with the AWM 2 and two receivers with the AWM 4. Together with a combiner the number of receivers can be increased. In any case additional cables are needed.

 • How do I charge the transmitters?

  • We are offering 3 different chargers:
   - CHG 2 a two bay charger for handheld and bodypack
   - CHG 4N a four bay network charger for handheld and bodypack
   - CHG 2W a two bay inductive charger for tablestand and boundary.
   In addition the battery BA 10 (handheld) and BA 30 (body pack) can be charged via USB.

 • Is there a possibility to monitor SpeechLine Digital Wireless?

  • With the Sennheiser Control Cockpit the receiver and the CHG 4N can be monitored and controlled remotely.

 • Does the receiver support DHCP?

  • Yes, the receiver supports DHCP, Automatic IP and fixed IP. The Network mode can be adjusted in the receivers menu.

 • Which headsets and lavaliers can be used with SL Bodypack DW?

  • You can use any headset or lavalier from Sennheiser. We recommend to use the SL Headmic 1 or MKE 1.

 • How do I make a firmware update?

  • The firmware update is done via the Sennheiser Control Cockpit Software. As soon as a receiver has been upgraded to a new firmware the update of the portable transmitter will be done automatically when paired. In addition a transmitter can be upgraded via the Sennheiser Control Cockpit Software and the the CHG 4N.

 • What is the difference between Master and Follower receiver?

  • To get the maximum number of microphones it is necessary to synchronize them with eachother. Therefore a master is needed, which controls all other microphones (follower).
   Please follow these steps below to ensure a valid Master / Follower configuration for your system:

   - Prepare and connect the antennas (if needed with AMW 4 and combiner)
   - switch on one receiver and pair a transmitter. Wait until the LED at the receiver turns to green. These microphone will become the Master.
   - Switch on all other receivers, while the Master receiver is still on. All other microphones will become a follower automatically.

   IMPORTANT: As soon as the Master / Follower configuration has been done all receivers have to be switched on at the same time e.g. via a power strip.

 • Do I have any kind of security feature?

  • Yes, the connection of a transmitter to the receiver is always AES 256 encrypted.

 • What kind of antenna cables do I use?

  • SpeechLine Digital Wireless is using Reverse-SMA connectors due to regulatory reasons. Sennheiser is offering RG-58 antenna cables in 1m, 5m 10m and 20m. A length higher than 20m is not recommended because the cable attenuation will be too high.

 • Does SpeechLine Digital Wireless supports Media Control systems?

  • Yes, SpeechLine Digital Wireless is using the Sennheiser Sound Protocol, which can be used for programming a media control system. Furthermore, Plug-Ins for Crestron and QSC are available.

 • What does "automatic Gain" mean?

  • SpeechLine Digital Wireless adjusts the sensitivity at the microphone automatically to the most convenient level. That means you don't have to take care about gain anymore.

 • How do I set up the IP address of a receiver?

  • The IP address can be set manually or automatically via DHCP. Furthermore, IPv6 and mDNS is supported.

All benefits at a glance

Downloads

 • Alkalmazási szoftver
  • Sennheiser Control Cockpit 3.3.0 Letöltés

   Installer for Sennheiser Control Cockpit release 3.3.0

 • Digitális prospektusok
  • Product brochure Sennheiser Control Cockpit (2.1 MB) Letöltés

  • Digital Brochure SpeechLine Digital Wireless (11 MB) Letöltés

 • Firmware frissítések
  • SpeechLine Digital Wireless Firmware 2.6.2 (1.1 MB) Letöltés

   Firmware Version 2.6.2 for SpeechLine Digital Wireless (SL Rack Receiver DW)

  • SpeechLine Digital Wireless Firmware v2.2.1 (1 MB) Letöltés

   Firmware Version 2.2.1 for SpeechLine Digital Wireless (SL Rack Receiver DW)

  • SpeechLine Digital Wireless Firmware v2.3.1 (1 MB) Letöltés

   Firmware Version 2.3.1 for SpeechLine Digital Wireless (SL Rack Receiver DW)

  • SpeechLine Digital Wireless Firmware v2.4.0 (990 KB) Letöltés

   Firmware Version 2.4.0 for SpeechLine Digital Wireless (SL Rack Receiver DW)

  • CHG 4N Firmware v1.1.0 (180 KB) Letöltés

   Firmware Version 1.1.0 for the CHG 4N charger of the SpeechLine Digital Wireless series

  • Dante Firmware Update for SL DI 4 XLR (520 KB) Letöltés

   Audinate Firmware Update Manager is required. Available at: www.audinate.com/products/firmware-update-manager

 • Használati útmutató
  • Instruction manual SpeechLine Digital Wireless (5.9 MB) Letöltés

   Printable PDF version of the interactive system documentation of the SpeechLine Digital Wireless series.

  • Software manual Sennheiser Control Cockpit 3.2.0 (PDF) (3.5 MB) Letöltés

   Printable PDF version of the interactive instruction manual of the Sennheiser Control Cockpit software

  • Instruction manual SpeechLine Digital Wireless Letöltés

   Information on the SpeechLine Digital Wireless system and instructions on how to install and operate the components of SpeechLine Digital Wireless

  • Software manual Sennheiser Control Cockpit 3.2.0 (HTML) Letöltés

   Information on how to install, open and use the Sennheiser Control Cockpit software. Includes information on how to control and monitor the following Sennheiser products in the Control Cockpit: SpeechLine Digital Wireless, TeamConnect Ceiling 2, evolution wireless G3 & G4.

 • Műszaki adatlapok
  • System Specification SpeechLine Digital Wireless (530 KB) Letöltés

  • Product Specification Sennheiser Control Cockpit 3.2.0 (460 KB) Letöltés

 • Alkalmazási útmutatók
  • Single Room Planning and Setup Procedure (290 KB) Letöltés

   Information on setting up SpeechLine Digital Wireless in a single room or location.

  • Multi-Room Mode Planning and Setup Procedure (290 KB) Letöltés

   Information on setting up SpeechLine Digital Wireless in multiple rooms or locations using the Multi-Room Mode.

  • Application Note Antenna Mounting (2 MB) Letöltés

   Important information and recommendations on antennas for SpeechLine Digital Wireless

 • Media Control Protocols
  • Sennheiser Sound Control Protocol for SpeechLine Digital Wireless (510 KB) Letöltés

   Sennheiser Sound Control Protocol - Developer's guide for SL Rack Receiver DW and CHG 4N of the SpeechLine Digital Wireless series.

 • Gyors üzembe behelyezési útmutató
  • Quick Guide SpeechLine Digital Wireless (3 MB) Letöltés

   Online version of the printed quick guide for first steps using SpeechLine Digital Wireless. For SL Rack Receiver DW, SL Handheld DW, SL Bodypack DW

  • Quick Guide SL Tablestand 133-S DW, SL Tablestand 153-S DW, SL Boundary DW, CHG 2W (3.6 MB) Letöltés

   Onlive version of printed quick guide for the SpeechLine Digital Wireless products: SL Tablestand 133-S DW, SL Tablestand 153-S DW, SL Boundary 114-S DW, CHG 2W

 • Tanulmányok
  • Digital Workflows by Sennheiser - software-supported workflows designed for the daily business routine (740 KB) Letöltés

   How to save time, cost and hassle with software-supported workflows

  • Overview of the Digital Workflows by Sennheiser (120 KB) Letöltés

Contact Us