Wireless Systems Manager

WSM

New Version 4.4

A Sennheiser Wireless Systems Manager szoftvere egy professzionális szoftvermegoldás a vezeték nélküli rendszerek külső ellenőrzéséhez és távvezérléséhez. Intelligens jellemzőinek köszönhetően a WSM ideális választást jelent TV stúdiók, élő rendezvények, valami zenei produkciók számára. A Mac és Windows alatt futó Wireless Systems Manager 4.4 a legfontosabb paraméterek egyetlen képernyőn történő megjelenítésével segíti a felhasználókat a vezeték nélküli mikrofon- és személyi monitorrendszerek frekvenciáinak beállításában és koordinálásában.

Features:

 • Mac és Windows rendszerekhez is kapható
 • lehetőség van eszköz nélküli offline beállításra
 • átláthatóság csoportosítható jelenetekkel/színpadképekkel
 • egyidejű hozzáférés akár 6 számítógépes állomáshoz
 • biztonság a spektrumelemzőnek köszönhetően
 • kompatibilis az evolution wireless G3 vagy annál magasabb kategóriás modellekkel

A Wireless Systems Manager szoftver főbb jellemzői:

Új grafikus felhasználói kezelőfelület a frekvenciatervezéshez:
A frekvenciatervezés bonyolult lehet, mivel számos tényezőt figyelembe kell venni. Mely frekvencia-tartományok szabadok és melyek használhatók? Hány csatornára és hány tartalékra van szükség? És mely frekvencia-tartományokat fedik le az adó- és vevőegységek? A WSM 4.4 új – teljesen átdolgozott – grafikus felhasználói kezelőfelülete nagyszerű áttekintést ad mindezekről a paraméterekről egyetlen képernyőn. Vizuális és intuitív eszköz a biztos kezű frekvenciatervezéshez.

Fájlok importálása és exportálása:
A felhasználók importálhatják engedélyezett frekvenciáikat tartalmazó listáikat, melyeket a szoftver azután fel tud használni a tervezés és a vezeték nélküli rendszer beállítása során. A spektrumpásztázások eredménye is importálható, így az RF-hangmérnökök a rendezvényt megelőzően a helyszíntől távol is tudnak tervezni. A tervezéssel kapcsolatos összes adat exportálható és elmenthető, vagy e-mail üzenetben el is küldhető, hogy az RF-kezelő szakember a helyszínen azután előhívhassa és az eszközökhöz továbbíthassa azokat.

Személyre szabható spektrumpásztázás és eszközlista:
A Wireless Systems Manager a vezérelt egységek összes adatát kijelzi, és a képernyőn a spektrumpásztázás funkciót is megjeleníti (tetszés szerint akár nagyobb méretben is). A spektrumpásztázás keretén belül a felhasználó meghatározhatja a rendszer régiókat és egyetlen képernyőn vezérelheti a fülmonitor- és vezeték nélküli mikrofonrendszereket. A spektrumpásztázás funkció ablakában megjelennek a Sennheiser rendszerek frekvenciatartományai, és a felhasználó markereket állíthat be, illetve nevezhet el, pl. a szólóénekes által használt mikrofon átviteli frekvenciáinak jelzésére. A korábbiakhoz hasonlóan a felhasználók egy alternatív frekvenciákat tartalmazó tartalék frekvenciacsoportot is kijelölhetnek, mely szabadon felhasználható, ha a spektrum egy előzőleg szabad részéről hirtelen kiderül, hogy már használják. A spektrum kiosztás a helyi LTE sávoknak és foglalt TV-csatornáknak megfelelően országonként módosítható.

Új algoritmus alkalmazása a frekvenciák kiszámításához:
szokás szerint a frekvenciák manuálisan és automatikusan is kijelölhetők. Az automatikus frekvenciakezelés egy új algoritmust használ, amely a rendelkezésre álló frekvenciák megbízhatóságát is vizsgálja.

A 4.3-es verzió újdonságai

Audio monitoring / DANTE a D-9000-es vevőegységekkel:
A 4.3-es verzióban lehetőséged van közvetlenül a WSM szoftveren keresztül figyelni az egyes EM9046 csatornák audio jelfolyamát.
Ez az összes 3.x-es firmware verziót futtató EM9046 vevőegységgel lehetséges.
Most a DANTE jelfolyamot is figyelheted a WSM-en keresztül, ha vevőegységed tartalmaz EM 9046 DAN kártyákat.

Optimalizált frekvenciaszámítás:
A WSM a komplex összeállításokban még az eddigieknél is gyorsabban végzi a frekvenciaszámítást.

A vivőfrekvencia és az IM közök kijelzése:
a koordináció eredményeit mutató képernyőn megtekintheted az egyes vivőfrekvenciák távolságát, valamint a keresztmodulációs közöket.
Ha az ajánlott biztonsági távolságokat nem lehet tartani a zsúfolt frekvenciakörnyezet miatt, az eredmény piros színnel jelenik meg.
A felhasználó ekkor eldöntheti, hogy ezeket a „kritikusabb” frekvenciákat a kevésbé fontos csatornákhoz rendeli, vagy egy másik számítást választ.

Választható „zajküszöb”:
Annak érdekében, hogy a frekvenciapásztázást követően a spektrumot gyorsan és hatékonyan tudd meghatározni, egy zajküszöb kiválasztására van lehetőséged (a spektrumdiagramon piros vonallal jelölve).
Ha a zajszint a vonal alá kerül, a spektrumterület automatikusan használhatónak minősül. Ha a zajszint a vonal felett van, a WSM zárolja ezeket a területeket és nem veszi azokat figyelembe a frekvenciaszámításkor.

„Fix frekvencia” funkció:
Most lehetőséged van az eszközön már kijelölt frekvenciák zárolására is.
Egy másik frekvenciaszámításkor ez az egy vagy több eszköz megtartja saját zárolt frekvenciáit. Az összes többi – fix frekvencia „körüli” – frekvencia koordinálásra kerül.
Ez nagy segítséget jelent, ha már egy teljes összeállítást elkészítettél és csak egyetlen eszköz változik vagy kapcsolódik újonnan a rendszerhez. Nem kell a rendszert újrakonfigurálni, illetve az összes eszközt újból koordinálni.

valamint számos egyéb fejlesztés...

»Az összes eszköz egyenként elrendezhető, hogy minden fontos információ egyetlen képernyőn legyen megjeleníthető.«
»A professzionális beállításoknál frekvenciapásztázás végezhető és a spektrum szabad, illetve foglalt területei magjelölhetők.«
»A professzionális beállítás automatikusan kiszámítja a keresztmoduláció-mentes frekvenciákat és „erőteljességük” szerint osztályozza azokat.«
»A frekvenciaszámítást követően a keresztmoduláció-mentes területek a csatlakoztatott rendszerekhez rendelhetők.«

Downloads

 • Alkalmazási szoftver
  • Wireless Systems Manager - Version 4.4.7 - macOS Letöltés

   System requirements for Mac: macOS Mojave 10.14 -- mac OS Catalina 10.15 -- 8 GB RAM

  • Wireless Systems Manager - Version 4.4.7 - Windows Letöltés

   System requirements for Windows: Windows 10 32/64 bit -- 8 GB RAM

 • Használati útmutató
  • Instruction manual Wireless Systems Manager (6 MB) Letöltés

 • Release Notes
  • Wireless Systems Manager - Version 4.4.7 - Release Notes (110 KB) Letöltés