MKH Series

Ismerd meg a hangzás lelkét

A nagyfelbontású, digitális felvételkészítési technológiának csak akkor van értelme, ha a mikrofon minősége is ennek megfelelő. A Sennheiser MKH-sorozatának csúcsminőségű, zajmentes mikrofonjai határozottan ilyenek. Semmit sem kihagyni és semmi feleslegeset sem hozzátenni – ezeket a valósághű hangzású kondenzátor-mikrofonokat a bel- és kültéri csúcskategóriás, professzionális stúdióprodukciók igényeihez tervezték.

Kifejezetten kültéri alkalmazásokhoz, nagyobb sporteseményekhez és műsorközvetítésekhez készült az MKH 8060 – film, dokumentumfilm és ENG specialista –, valamint az MKH 8070. Így a sportesemények magával ragadó atmoszféráját, valamint egy-egy templomi kórus inspiráló előadását, vagy egy világhírű szimfonikus zenekar nagyszabású hangzását is tökéletes Sennheiser MKH minőségben tudod rögzíteni.

Elsőosztályú minőség, klasszikus kiadásban

Csúcstechnológia jókora szaktudással ötvözve – a klasszikus MKH modellek, valamint az MKH 800-as és 8000-es sorozat velejárója. Ezek széles frekvenciamenetet és dinamika-tartományt, valamint a funkciók széles tárházát (pl. öt kapcsolható iránykarakterisztika) kínáló, kiváló zajmentes mikrofonok.

Tovább az MKH 800-hoz Tovább az MKH 800 TWIN-hoz

Elsőosztályú minőség, klasszikus kiadásban

A látványt kísérő hangzás

A professzionális puskamikrofonnak meglepően kicsi MKH 8060 izgalmas képeidhez illő, kiváló minőségű hangzást közvetít – legyen szó mozifilmről, dokumentumfilmről vagy ENG alkalmazásról.

Tovább az MKH 8060-hoz

A látványt kísérő hangzás

Egy jó sport

Kiváló irányítottságának és tengelyen kívüli linearitásának köszönhetően az MKH 8070 mikrofon ideális csapattag ezeken az eseményeken. Ez a modell, jellegzetes puska karakterisztikájának köszönhetően megbízhatóan veszi azokat a bizonyos varázslatos pillanatokat, még távolabbról is.

Tovább az MKH 8070-hoz

Egy jó sport

Az MKH-sorozat iránykarakterisztikái

Ezek a képek érzékletesen szemléltetik a különféle mikrofontípusok térbeli érzékenység-eloszlását.

Gömbkarakterisztikájú

A gömbkarakterisztikájú mikrofon minden irányból egyformán veszi a hangokat. Ez a megoldás ideálisan használható nagyobb hangforrások hangjának rögzítéséhez. Még közeli mikrofonozás esetén sem tapasztalható túlzottan csillogó hangszín vagy közeltéri hatás. Ha az akusztikai környezet nem túl visszhangos, ezzel az iránykarakterisztikával igen lenyűgöző felvételek készíthetők.

Tovább az MKH 800 Twin-hoz Tovább az MKH 8020-hoz Tovább az MKH 800-hoz

Gömbkarakterisztikájú

Széles-kardioid

A széles-kardioid karakterisztika félúton van a gömb- és a kardioid karakterisztika között. A 10 dB-es háttércsillapítás mérsékelten gyengíti a tengelyen kívüli hangokat és nagyobb felvételi távolságok esetén is kiegyensúlyozott utózengést biztosít, különösen a nem kimondottan tökéletes akusztikájú helyiségekben. A gömbkarakterisztikához hasonlóan a széles-kardioid karakterisztika is ideális választás nagyobb hangforrásokhoz. Közeli mikrofonozásnál a kardioid karakterisztikáénál kisebb basszus kiemelést eredményez.

Tovább az MKH 800 Twin-hoz Tovább az MKH 800-hoz Tovább az MKH 8090-hoz

Széles-kardioid

Kardioid

Ez a leggyakrabban használt iránykarakterisztika, amely csaknem bármely alkalmazáshoz használható. Ez a modell jelentősen csökkenti a visszhangos helyiségek visszaverődő jeleinek vételét. Ez nagy segítséget jelent kedvezőtlen akusztikájú helyiségekben, vagy olyan esetekben, amikor főként hátulról verődnek vissza a zavaró hangok.

Tovább az MKH 800 Twin-hoz Tovább az MKH 800-hoz Tovább az MKH 8040-hoz

Kardioid

Szuper-kardioid

Az élesebb irányítottságú szuper-kardioid karakterisztika az oldalról érkező tengelyen kívüli hangokat erősebben csillapítja, mint a kardioid karakterisztika. Ez a megoldás csökkenti az akusztikus visszacsatolás lehetőségét, például a színpadon, ahol a monitorhangfalak a szuper-kardioid karakterisztika kioltási szöge (120°) közelében helyezkednek el. A magas oldalirányú csillapításnak (10 dB) köszönhetően a szuper-kardioid karakterisztikát gyakran részesítik előnyben szólisták hangjának felvételéhez vagy kiemeléséhez, mivel itt nagyobb az igény az oldalirányú akusztikai elkülönítésre. A közeltéri hatás hangsúlyozottabb, mint a kardioid karakterisztika esetében.

Tovább az MKH 800 Twin-hoz Tovább az MKH 800-hoz Tovább az MKH 8050-hoz Tovább az MKH 50-hoz

Szuper-kardioid

8-as/kétirányú

Az oldalirányú hangok teljes mértékű kioltásának köszönhetően a 8-as iránykarakterisztika kifejezetten alkalmas a szomszédos hangforrások (pl. egy szimfonikus zenekarban az egyes hangszercsoportok) elkülönítésére. Továbbá a padlóról és a mennyezetről érkező torzító primer visszhang, valamint a kapcsolódó fésűs-szűrő hatás hatékonyan visszaszorítható. Az akusztikus MKH jelátalakító szimmetrikus kialakításának köszönhetően a 8-as – egyedülálló módon – az elérhető legtermészetesebb iránykarakterisztika. Mindamellett a közeltéri hatás még inkább hangsúlyozott, mint a szuper-kardioid karakterisztika esetében.

Tovább az MKH 800 Twin-hoz Tovább az MKH 800-hoz Tovább az MKH 30-hoz

8-as/kétirányú

Puska

A puskamikrofonokban alkalmazott akusztikus interferencián alapuló működési elvnek köszönhetően még erősebben irányított karakterisztika érhető el. Az interferencia-cső hosszától és így a mikrofon hosszától függően az interferenciás módszer jól működik közepes és magas frekvenciák esetén. Alacsony frekvenciáknál csökken az interferencia-hatás és az irányítottság a szuper-kardioid karakterisztikába megy át. Az MKH-sorozat különféle hosszúságban kínál puskamikrofonokat, mindenféle alkalmazáshoz.

Tovább az MKH 8060-hoz Tovább az MKH 416-hoz Tovább az MKH 8070-hoz

Puska

Newsletter subscription