AMBEO VR Mic

Az AMBEO VR mikrofonnal olyan egyszerűen rögzíthet valós, térbeli hangot, mint bármilyen sztereó felvevővel. Nincs szükség több mikrofon felállítására – amivel időt, pénzt és emberi erőforrást is megtakaríthat. Ráadásul az AMBEO VR mikrofon használatának köszönhetően nem kell többé más hangokat is hozzáadnia a keveréshez ahhoz, hogy lenyűgöző, 3D-s hangot érjen el.

Cikkszám 507195

HUF 583,100.00
Bruttó
33rd Annual NAMM #TECAwards award logo

A termék főbb jellemzői

Convey the true experience

Especially designed for 360° spatial audio recording, the easy-to-use AMBEO VR Mic is an ambisonic microphone fitted with four matched KE 14 capsules in a tetrahedral arrangement. This special design allows you to capture the surrounding sound from one single point. As a result you get fully spherical ambisonics sound to match your VR video/spherical 360 content.

Convey the true experience

Egy gyöngyszem a csúcsminőségű VR hangzás láncolatában

Az AMBEO VR mikrofont úgy tervezték, hogy együtt tudjon működni különféle speciális csúcskategóriás szoftverekkel és hardverekkel. Az AMBEO VR mikrofon a helyszíni felvevőeszközök (pl. Zoom F8), a digitális audio munkaállomások (pl. Avid Pro Tools HD vagy Cockos Reaper) és a binaurális dekóderek (pl. Noise Makers dekóderek) ideális kiegészítője. Kimeneti oldalként HMD, VR Game Engine vagy 360°-os közöségi platformok szolgálhatnak.
Bővebben a Sennheiser „Certified for AMBEO” programjáról.

Egy gyöngyszem a csúcsminőségű VR hangzás láncolatában

Benefit from a design developed with you in mind

By means of the VR Creators Program Sennheiser made sure to involve the professionals of the industry in the realization of the AMBEO VR Mic right from the beginning. Thus, we developed a comprehensive product package including many well-conceived accessories that allow for a smooth workflow – not least the A-B encoder software that works as a plugin, which can be seamless embedded in your post-production process.

Benefit from a design developed with you in mind

Ambiszonikus – a technológia, melynek segítségével alakítani tudod a hangzás jövőjét

Az ambiszonikus technika egy olyan több-csatornás technika, melynek segítségével a tér egyetlen pontjából tudsz a legkülönfélébb irányokból érkező hangokból térszerű hangzást rögzíteni. A lejátszásnál azután ez a térbeli megjelenítés binaurális formában történik, lehetővé téve a perspektíva bármely irányba történő elforgatását, vízszintesen és függőlegesen egyaránt. Az ambiszonikus technikát a piacon jelenleg elérhető összes jelentősebb utógyártási és lejátszási eszköz támogatja. Ennek köszönhetően az ambiszonikus technika megfelelő eszközként szolgál a Virtual Reality (VR) és egyéb más alkalmazásokhoz (a 3D-s hangzást is beleértve). Egy eszköz, mellyel új hangzásvilágokat hozhatsz létre.

Ambiszonikus – a technológia, melynek segítségével alakítani tudod a hangzás jövőjét

AMBEO A-B formátum átalakító plug-in

A Sennheiser AMBEO VR mikrofon A-formátumú jeleket közvetít, olyan nyers 4-csatornás kimeneti jeleket, melyeket új – ambiszonikus B-formátumú – 4-csatornás jelekké kell alakítani. Ezt a speciálisan megtervezett Sennheiser AMBEO A-B formátum átalakító plug-in végzi, amely ingyenesen letölthető VST, AU és AAX formátumban az általad használt DAW munkaállomáshoz (mind PC, mind Mac gépekhez). A B-formátum a mikrofon körüli hangzástér W, X, Y és Z információkkal történő ábrázolása. A W a 4 kapszula összegzett információit tartalmazza, míg az X, Y és Z virtuális kétirányú (első/hátsó, bal/jobb, felső/alsó) mikrofonkarakterisztikát képvisel. Ezért az ambiszonikus B hanganyag lejátszása közben a hallgató a mikrofon jeleit bármely irányból érkezőnek képes érzékelni.

Letöltés most Letöltés most

AMBEO A-B formátum átalakító plug-in

Enjoy peace of mind with Sennheiser quality

With its history of 70 years as a trusted and innovative company, developing top-notch professional microphones with high-quality capsules, you are entitled to expect a lot from the Sennheiser brand: reliable, robust German-engineered products. Rest assured: We deliver – and also provide excellent customer support as well as a 2-years warranty with every product.

Enjoy peace of mind with Sennheiser quality

AMBEO Blueprints

Az AMBEO Blueprints gyors útmutatóként szolgál arra vonatkozóan, hogy hogyan rögzítsük és keverjük az élőzenét ahhoz, hogy 3D-s hangzásélményt érjünk el fejhallgatóval vagy hangfalakkal történő zenehallgatáskor. A 3D-s, magával ragadó tartalmak készítése egy új és egyre nagyobb teret nyerő szakterület.

Bővebben

AMBEO Blueprints

Mit tartalmaz a csomag?

 • AMBEO VR Mic
 • Balanced split cable 4x XLRs 3-pins
 • Extension cable, 1.5m, DIN12F to DIN12M
 • Rycote suspension mount
 • Foam wind shield
 • Proprietary A-B encoder, available in VST plugins (Mac OS X and Windows) and AAX plugins (Mac OS X)

FAQ

 • Mi az az immerzív, 3D-s hangzás?
  Az emberek évekig surround hangzásról beszéltek. Az immerzív hangzás esetében egy további (nevezetesen a függőleges) dimenzióról is beszélhetünk. Várhatóan ez lesz a hangzás jövője, ami egy olyan jelentős változást jelent, amilyen a monoról a sztereó hangzásra történő váltás volt.

  A már ismert Surround-elhelyezésen (fülszint/surround réteg) túl függőlegesen eltolt rétegeket is alkalmazunk, hogy a hang 3-dimenziós formában ölelje körül a hallgatót.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Mit jelent az „AMBEO”?
  Az AMBEO a Sennheiser programja és 3D-s hangzás védjegye, amely az audio jellánc minden egyes szakaszához kínál immerzív audio termékeket és technológiákat, a hangrögzítéstől kezdve, a keverésen és a jelfeldolgozáson át, egészen a hangvisszaadásig.

  Az AMBEO termékek tervezésénél azt tartjuk szem előtt, hogy azok immerzív hangzásélményt közvetítsenek, ami hihetetlenül nagy érzelmi hatást eredményez. Miközben a sztereó hangzás, de akár az 5.1-es vagy 7.1-es formátumok is vízszintes „síkban” adják vissza a hangzást, az AMBEO a hangok horizontális pozíciójára vonatkozóan is közvetít információkat, ami egyfajta „mintha ott lennénk” szerű érzést kelt. A hangzásnak ez a forradalmi változása a múlt évszázadban bekövetkezett monoról sztereóra történő váltáshoz mérhető. Az AMBEO 3D hangzás annyira valósághű, hogy szinte elmossa a valódi és a lejátszott hangok, illetve a valóságos és a mesterséges hangforrások közötti határokat.

  Azzal, hogy ilyen korai szakaszban felfedi a 3D-s hangzás köré összpontosuló stratégiai céljait, a Sennheiser az AMBEO alakjában egy meghívót nyújt át a világ legkülönbözőbb helyein élő felhasználók és technológiai partnerek számára, hogy a különféle ötletek, visszajelzések és igények beépítésre kerülhessenek a cég 3D-s audio megoldásaiba, a Sennheiserrel együtt alakítva a hangzás jövőjét.

  Az AMBEO új mércét állít az immerzív hangzás területén, a zenét és a hangzást mindörökre megváltoztató, merőben új hangzásélményt kínálva. A Sennheiser szerteágazó audio szakértelmének és termékválasztékának köszönhetően az alkalmazási lehetőségek köre a zenei és filmfelvételek készítésétől kezdve, az egyes helyszínek 3D-s audio installációin keresztül, a játékokig és sportközvetítésekig, illetve a személyi eszközökön történő lejátszásig terjed.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Miben különbözik az AMBEO egyéb audio formátumoktól?
  Az AMBEO termékek tervezésénél azt tartjuk szem előtt, hogy azok immerzív hangzásélményt közvetítsenek, ami hihetetlenül nagy érzelmi hatást eredményez. Miközben a sztereó hangzás, de akár az 5.1-es vagy 7.1-es formátumok is vízszintes „síkban” adják vissza a hangzást, az AMBEO a hangok horizontális pozíciójára vonatkozóan is közvetít információkat, ami 9.1-es lejátszásnál egyfajta „mintha ott lennénk” szerű érzést kelt. A hangzásnak ez a forradalmi változása a múlt évszázadban bekövetkezett monoról sztereóra történő váltáshoz mérhető. Az AMBEO 3D hangzás annyira valósághű, hogy szinte elmossa a valódi és a lejátszott hangok, illetve a valóságos és a mesterséges hangforrások közötti határokat.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Melyek lesznek az AMBEO VR Mic lehetséges felhasználási/alkalmazási területei?
  A diszkrét megjelenésű, rugalmas és egyszerűen használható mikrofont a VR tartalmak létrehozóinak szem előtt tartásával tervezték. A Sennheiser VR mikrofonja megbízható eszközként kíván szolgálni bármely élő VR-anyag gyártásánál, a gyakorlott hangzástervezőktől kezdve a 3D-s hangzás területén újonc felhasználókig mindenki számára esélyt adva, hogy a környező hangokat négy részre osztva, kiváló minőségben rögzítsék.

  Az innovatív 3D-s mikrofon a VR anyagok gyártásának egyik fontos eszköze lesz, melyet a VR tartalmak gyártóival együttműködve terveztek és finomhangoltak egy széleskörű alkotói program keretében, a VR audio/video ipar legkülönbözőbb területeiről – és a világ legkülönfélébb tájairól – való szakemberek részvételével. A mikrofon négy darab, tetraéder alakzatban elrendezett kardioid kondenzátor kapszulát használ; jeleit a tartozékként mellékelt szoftver a digitális audio munkaállomásokban használt B-formátumú fájlokká alakítja. Az A-B kódoló VST, AU és AAX beépülő modulként (plug-in) lesz elérhető Mac vagy Windows gépekhez.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hogyan kell megfelelően használni az AMBEO VR mikrofont tartalmazó összeállítást?
  A tökéletes VR élmény elérése érdekében a mikrofont VR kamerával együtt kell használni.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Miért rendelkezik az AMBEO VR Mic négy kapszulával?
  A négy kapszula tetraéder alakzatban van elrendezve. Ez lehetővé teszi, hogy a legkülönfélébb irányokból érkező hangok rögzítésre kerüljenek. Ezt nevezzük ambiszonikus A-formátumnak.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Milyen kimeneti jeleket kínál az AMBEO VR Mic?
  Az AMBEO VR mikrofon 4 db audio jelet bocsát ki (kapszulánként egyet-egyet) a mikrofon alján található többérintkezős csatlakozón keresztül. Ezt követően egy speciális kábel az egyes audio csatornákat 4 db – számmal és színnel megkülönböztetett – szabvány XLR 3F csatlakozóra osztja.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Igényel az AMBEO VR Mic fantomtáplálást?
  Igen, az AMBEO VR mikrofon 4 db 48 V-os fantomtápot igényel (minden egyes kapszula egy-egy külön csatorna).

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Mit takar az ambiszonikus technológia és hogyan kapcsolódik a VR technológiához?
  A Sennheiser AMBEO VR mikrofon ambiszonikus elven működik. Az ambiszonikus technológia segítségével a tér egyetlen pontjából tudsz a legkülönfélébb irányokból érkező hangokból térszerű hangzást rögzíteni. A vízszintes síkon túl így egyenletesen rögzítésre kerülnek a felülről, illetve alulról érkező hangok is. Az 1970-es években kifejlesztett és főként a zenei felvételeknél alkalmazott ambiszonikus technológia nem hangfalaknak megfelelően bocsát ki jeleket, hanem a hangzásteret hangfalaktól függetlenül képviselő ún. B-formátumú jelekből áll. Ez lehetővé teszi a mikrofonok irányítottságának bármely irányba történő virtuális elforgatását, valamint a hangforrások helyzetének a hangfalpozícióktól független változtatását.

  A B-formátumú jelek a megfelelő hangfalelrendezéshez dekódolhatók, vagy binaurális leképző technika (pl. HRTF) alkalmazásával fejhallgatókon is lejátszhatók.

  Head Tracking (fej mozgásának nyomon követése) technológia vagy giroszkópos okostelefonok alkalmazásával az ambiszonikus B formátum forgatható és dinamikus binaurális lejátszás érhető el – így 360°-os videóknál a hang is a képpel mozog.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • What are the main use cases?
  • - Cinematic Virtual Reality
  • - Linear action based virtual reality
  • - Capture of live action as in traditional film
  • - Capture of ambiances for VR Games and other interactive Virtual Reality content
  • - Capture of sound beds for game sound design
  • - Livestreamed VR content
  • - Livestreamed content focused on sports or current events


  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hová helyezzem a mikrofont?
  A 3D-s hangzásteret a AMBEO VR Mic gömbalakzatban rögzíti, abból a pontból, ahol el van helyezve. 360°-os kamera-felszereléssel együtt használva a AMBEO VR Mic a lehető legpárhuzamosabban kell rögzíteni. A AMBEO VR Mic „Front”-jelzésű vége a 360°-os kamera elejével egyirányba nézzen.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hogyan dolgozzam fel és hallgassam az ambiszonikus hangformátumot?
  A AMBEO VR Mic lineáris ambiszonikus A-formátumot közvetít, amit B-formátumúvá kell konvertálni. Ez az átalakítás a mikrofon működésének és hangzásának nagyon fontos része. Töltsd le és telepítsd a Sennheiser AMBEO A-B formátum átalakító plug-int (link alább), és töltsd be azt egy 4-csatornás sávba az általad használt DAW munkaállomáson. Az ambiszonikus formátum 3D-s binaurális sztereó formátummá dekódolható (pl. NoiseMakers AmbiHead plug-in segítségével).

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Mi a különbség az egyes kimeneti szabványok között, és melyiket érdemes választanom?
  Az AMBEO A-B átalakító esetében „Classic FuMa” és „ambiX” kimenetek közül tudsz választani. A különbség az ambiszonikus csatornák elrendezésében és szintjében van. Hogy melyiket érdemes választani, az a munkafolyamattól és az ambiszonikus megoldásban esetlegesen használt egyéb jelektől és/vagy eszközöktől is függ, melyeknek ugyanolyan formátumúaknak kell lenniük. YouTube 360 videóként történő feltöltéshez mindig az „ambiX” opciót válaszd, hogy kompatibilis legyél a böngésző által alkalmazott 3D-s audio jelfeldolgozással.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hogyan tudom használni az A-B konvertert Logic Pro X programban?
  Állíts be egy LCRS vagy kvadrofónikus surround sávot a Logic programban.

  Lépj be a Preferences (Preferenciák) → Advanced Tools (Fejlett eszközök) → Show Advanced Tools (Fejlett eszközök mutatása) menüpontba és engedélyezd a Surround opciót.
  Ezt követően lépj a File (Fájl) → Project Settings (Projektbeállítások → Surround Format (Surround formátum) menüpontba és válaszd ki az LCRS vagy a Surround opciót.
  Végül hozz létre egy surround sávot a Track (Sáv) → New Tracks (Új sávok) → Audio menüpontban a bemenetnél (input) és a kimenetnél (output) is a Surround opciót kiválasztva.
  A pluginnek most Audio Unit (audio egység) formájában elérhetőnek kell lennie ezen a sávon.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )

Műszaki jellemzők

 • Méretek
  215 x 49/25 mm (L x D)
 • Frekvenciamenet
  20 Hz to 20 kHz
 • Max. hangnyomásszint
  130 dB(A) for 1 kHz
 • Jelátalakító típusa
  Pre-polarized condenser microphone
 • Tömeg
  1.060 g
 • Mikrofon csatlakozó
  DIN12M, use enclosed adapter cable to convert to 4x XLR3M Polarity: Pin1 (GND), Pin2 (+), Pin3 (-)
 • Iránykarakterisztika
  4x cardioid, in A-format arrangement (1: front-left-up [FLU], 2: front-right-down [FRD], 3: back-left-down [BLD], 4: back-right-up [BRU])
 • Névleges impedancia
  Approx. 200 Ω
 • Min. lezáró impedancia
  1000 Ω
 • Tárolási hőmérséklet
  -20 °C to 70 °C (-4 °F to 158 °F)
 • Üzemi hőmérséklet
  -10 °C to 55 °C (14 °F to 131 °F)
 • Egyenértékű zajszint
  18 dB-A as per IEC 61672-1 / 27 dB CCIR as per CCIR 468-3
 • Áramellátás
  4x phantom powering (P48) as per IEC 61938 (48 ± 4 V), 3.5 mA each
 • Érzékenység
  31 mV/Pa (-30 dBV)
 • Operating relative humidity
  Max 90% at 40 °C
 • Matrix reference
  Center of the capsule holder
 • Mixing to B-format
  W = FLU + FRD + BLD + BRU / X = FLU + FRD – BLD – BRU / Y = FLU – FRD + BLD – BRU / Z = FLU – FRD – BLD + BRU

Letöltések

 • Misc
 • EU Declaration of Conformity
  • EU Declaration of Conformity AMBEO VR MIC (660 KB) Letöltés

 • Gyors üzembe behelyezési útmutató
 • Alkalmazási szoftver
  • AMBEO A-B converter (v1.2.0) for Mac OS X (3.8 MB) Letöltés

   Mac OSX 10.11, 10.12: ProTools (AAX), Reaper (VST, AU), Cubase (VST), Nuendo (VST), Logic Pro X (AU)

  • AMBEO A-B converter (v1.2.0) for Windows (28 MB) Letöltés

   Windows 10, Windows 8, Windows 7: Reaper (VST), Pyramix (VST)

 • Használati útmutató
  • Instruction Manual AMBEO VR Mic & AMBEO A-B converter (HTML) Letöltés

 • Műszaki adatok
 • Technical Drawings
 • Biztonsági útmutató és a szabályozásra vonatkozó információk

Néhány szó az AMBEO 3D hangzásról

Az AMBEO a Sennheiser programja és védjegye, mely az igazán immerzív 3D-s hangzást hivatott jelölni, és melyet úgy terveztek, hogy hihetetlenül erős érzelmi hatást kiváltó hangzásélményt nyújtson. A program az audio jellánc minden egyes szakaszához kínál termékeket és technológiákat, a hangrögzítéstől kezdve, a keverésen és a jelfeldolgozáson át, egészen a hangvisszaadásig.

Az AMBEO a hangzástér függőleges kiterjedésének megemelésével dolgozik, amely visszaadja a hangzás természetes térhangzás jellegét, merőben új hangzásélményt hozva létre, végérvényesen új alapokra helyezve a zenehallgatást. Az AMBEO termékeket folyamatosan úgy fejlesztik, hogy már a korai szakaszban bevonják a felhasználókat, a producereket, a tartalomkészítőket és a műszaki partnereket a világ minden tájáról, olyan eszközöket alkotva, melyek a különféle igények kielégítése mellett a hangzás jövőjét is alakítják.

Newsletter subscription