A Deutsche Telekom tapasztalata a Sennheiserrel

2010-ben a vezető német telekommunikációs szolgáltató, a Deutsche Telekom úgy döntött, hogy átszervezi ügyfélszolgálati tevékenységét (DTKS). A cég terveiben az szerepelt, hogy az addigi több mint 60 ügyfélközpontot csupán 33-ra csökkentik, a 14.220 ügyfélszolgálati munkatárs megtartása mellett. A Deutsche Telekom az új, korszerű ügyfélközpontok esetében kiemelkedően fontosnak tartotta az ügyfélszolgálati munkatársak kényelmét. Ennek megfelelően a cég azt kívánta, hogy a maximális környezeti zajszint ne haladja meg a 60 dB-t. Ráadásul az új elgondolás a munkatársak biztonságát és kényelmét fokozó egyéb kezdeményezéseket is tartalmazott.

A megoldás

A cég új ügyfélközpontjaiba Avaya 9620 IP telefonokat választott, és ezekhez szeretett volna találni egy olyan headsetet, mely megfelel az ügyfélszolgálati tevékenység (DTKS) által támasztott követelményeknek. Intenzív vizsgálatokat követően a Deutsche Telekom a Sennheiser Communications CC 550 headsetet választotta új DTKS szabványként. A headseteket mind a 33 központba, mind a 14.220 ügyfélszolgálati munkatárs számára leszállították. Minden egyes alkalmazott megkapta új headsetjét, egy könyvecske kíséretében, melyben az adott modell mellett való döntés indoklása szerepelt.

X1 desktop office headsets case study deutsche telekom 1
„A headset alkalmazottaink legfontosabb munkaeszköze.“
Gero Niemeyer, Head of Customer Service and Telemarketing at DTKS.

Az érték

A DTKS elégedett a Sennheiser Communications CC 550 headset teljesítményével. „A headset alkalmazottaink legfontosabb munkaeszköze” – mondta Gero Niemeyer, a DTKS ügyfélszolgálati és telemarketing igazgatója. „Ami a választási szempontokat illeti: a modell kiválasztásánál a biztonság, a beszédhang tisztaság és a kényelmes viselet volt a legfontosabb kritérium. A Sennheiser által kínált megoldás minden paramétert illetően meggyőző volt számunkra.”

Műszaki adatok

  • Cég: Deutsche Telekom Customer Service
  • Headset: Sennheiser CC 550
  • Telefon: Avaya 9620 IP

Ki szeretném próbálni a headsetet

Vedd figyelembe, hogy a Sennheiser fenntartja magának a jogot a beérkező kérések elbírálására.

Találd meg saját megoldásod

All Products

Find the right headsets and speakerphone for your professional needs.

Try our Headsets

Try a Sennheiser headset and experience the difference for yourself.

Case Studies

Experience companies that successfully use a Sennheiser solution in their business environment.

} catch(e){ console.warn("caught error in customjs code", e); }