Little Konzett

Az AMBEO-ról szóló szakértői történetek

Little Konzett egy osztrák producer, felvételkészítő/keverő- és mastering hangmérnök, zenész, valamint a „Little Big Beat Studios” tulajdonosa. A stúdiók Ausztria nyugati részén és Liechtensteinben találhatók.

Szeretem a régi technikákat (pl. szalagra történő felvételkészítés), illetve a régi előerősítők és mikrofonok használatát. A „Little Big Beat Studios”-ban is rengeteg patinás eszközt használunk még. Emellett azonban szívesen próbálok ki új technikai megoldásokat is. Az új 360°-os felvételek világában megpróbáljuk ötvözni a régi és az új technikát. Az AMBEO 3D hangtechnikát először a liechtensteini „Little Big Beat Studios” egyik élő stúdiófelvételén („Studio Live Session”) használtuk. A „Studio Live Session” alapötlete, hogy egy-egy zenekarról élő közönség előtt készítünk analóg hangszalagra hangfelvételt, amit egy filmes csapat is rögzít.

A mi esetünkben a zenekar előadás közben a helyiség közepén köralakban helyezkedett el, a közönség pedig a zenészek körül foglalt helyet. Ez egy...

„tökéletes lehetőség volt a 360°-os technika használatára, amelyre az AMBEO kínálta a legjobb megoldást.“
Little Konzett

Az AMBEO VR Mic minden irányban használható, a hangminőség kiváló, a mikrofon rögzítése és kezelése pedig egyszerű. Mivel a közönség a zenekar körül foglalt helyet, a legjobb megoldás az volt, hogy a munkafolyamatot a lehető legvalósághűbben rögzítsük. Ezért az AMBEO VR Mic teremmikrofonként a zenekar által formált kör középpontjába helyeztük, közvetlenül a 360°-os kamera fölé, amely a munkafolyamatot videóra rögzítette. Az AMBEO VR Mic négy jelet továbbít. Ha a teljes összeállítást négy különböző mikrofonnal próbálod megoldani, nem fogsz tudni olyan tökéletesen összeillő megoldást találni. A Pro Tools-nak köszönhetően a négy jel a megfelelő pluginek használatával egyszerűen kezelhető, így kiváló eredmény születik.

Nagyon jó tapasztalataim vannak az AMBEO 3D hangtechnikával. A 3D-s technológia egy teljesen új munkamenetet tesz lehetővé és különleges atmoszférát teremt. Célunk az, hogy ezt az egyedülálló élményt ne csak a felvételen részt vevő közönség, hanem online közösségünk számára is elérhetővé tegyük. Az új 3D-s hangtechnika nagy előrelépést jelent a hangzás világában.

About Little Konzett

Little Konzett egy osztrák producer, felvételkészítő/keverő- és mastering hangmérnök, zenész, valamint a „Little Big Beat Studios” tulajdonosa. A stúdiók Ausztria nyugati részén és Liechtensteinben találhatók.

Már fiatal korában felfedezte zene iránti rajongását és elkezdett dobleckéket venni. Dobosként már több zenekarban (pl. „Mayfair” és „Stompin Howie and the Voodoo Train”) és zenésszel (pl. Matt Boroff) is játszott. 2000-ben „Little Big Beat” néven megnyitotta saját stúdióját és producerként kezdett el dolgozni. Később megalapította saját „loEnd Records” márkajegyét. Az elmúlt években olyan producerekkel és hangmérnökökkel működött együtt, mint Stuart Bruce, John Kelly, Hans Martin Buff és Dieter Falk.

Második liechtensteini stúdiójának megnyitását követően Little Konzett elkezdte szervezni az első „Studio Live Session”-t, amely egy olyan különleges esemény, ahol a közönség előtt játszó művészekről valós időben, élőben készít felvételt analóg hangszalagra. A stúdió két évvel később tartotta az első olyan mesterkurzust (Masterclasses and Clinics), ahol egy profi zenész mutat be a közönségnek különféle különleges zenélési és zenekészítési technikákat és módszereket. Ezekről a különleges eseményekről gyakran egy nagyobb filmes és fotós csapat is felvételeket készít.

A „Little Big Beat Studios” csúcsminőségű keverési és mastering szolgáltatásokat kínál bármely lemeztársaságot vagy márkák képviselő művész számára, bármely méretről legyen szó. A studiók a GRAMMY-díj nyertes művészektől a még felfedezetlen zenei tehetségekig minden zenészt szívesen látnak.

About Little Konzett

Szakértők VR (virtuális valóság) hangfelvételekkel kapcsolatos történetei

Henrik Oppermann

Henrik Oppermann a Visualise vezető hangzásszakértője. Henrik egy kiváló 3D-s hangzásspecialista, aki több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a külső helyszíneken történő stúdió minőségű hangfelvétel-készítés területén (filmekhez, reklámokhoz, zeneipari ügyfelek számára és 3D-s hangrendszerekhez).

Michael Engman Rønnow

Michael a professzionális piacon töltötte az elmúlt 25 évet. Kamaszkorában zenészként kezdte és 1992-ben lépett be a stúdiók világába.
Most a professzionális audio termékek értékesítési piacán tevékenykedik, valamint még mindig jár turnékra is zenélni vagy FOH mixeket készíteni, valamint otthon is működtet egy ProTools alapú stúdiót.

Côme Jalibert

Côme Jalibert började arbeta som ljudtekniker och sound designer 2002. Han har alltid attraherats av den omslutande kraften i ljudet och har experimenterat mycket med surround. Med sitt arbete vill han att ljudet mer ska kännas än höras. Han har arbetat med film, TV och på senare tid videospel, transmedia och VR. Hans mest uppmärksammade arbete är ljuddesign i filmen Minuscule, The Valley of the Lost Ants och skapandet av ljudlandskapet i Phallaina, den första scrollande grafiska novellen för touch screen.

Nicolas Büchi

Nicolas Büchi (*1982) egy tudományos kutató az audiovizuális média területéről (Cast / Audiovisual Media program) (Zürichi Művészeti Egyetem, Dizájn Tanszék).

Thomas Rechberger

Thomas egy svájci zenész, zenei producer és hangzástervező. Több mint 20 éve dolgozik audio szakemberként: a Lovebugs zenekar szólógitárosaként Európa-szerte több, mint 1000 koncerten játszva és 13 albumon közreműködve, melyekről több dal is listavezető sláger lett és számos Golden Record díjat kapott.

Fabian Knauber

Fabian Knauber tanult hangmérnökként széles elméleti tudással rendelkezik a teremakusztikára, a 3D-s hangzásra és a binaurális technológiára vonatkozóan, melyet szabadúszó hangtechnikusként gyakorlati tapasztalatokkal egészít ki. A koncerthangosítás és a stúdióprodukciók mellett fő szakterületét a komplex hangfalalapú installációk és a VR (virtuális valóság) felvételekhez készített 3D-s hangzás képezik.

Stephen Vitiello

Stephen Vitiello egy elektronikus zenész, illetve médiaművész. CD kiadás: New Albion Records (Sub Rosa, 12k és Room 40). Hanginstallációi és többcsatornás műalkotásai a Modern Művészetek Múzeumának, a Whitney Múzeumnak és a Kortárs Művészeti Múzeumnak (Lyon) az állandó gyűjteményében szerepelnek.

Little Konzett

Little Konzett egy osztrák producer, felvételkészítő/keverő- és mastering hangmérnök, zenész, valamint a „Little Big Beat Studios” tulajdonosa. A stúdiók Ausztria nyugati részén és Liechtensteinben találhatók.

Rodolphe Alexis

Hangzástervezőként és hangmérnökként mindennapi gyakorlatában egyéb művészeti ágazatokkal (installációk, szobrászat, előadóművészet, rádió) is kapcsolatba kerül.

Martin Rieger

Martin Rieger labels his profession as 360° sound production, which sees him taking a holistic approach to virtual reality productions, taking more elements into account in the recording and mixing process than traditionally, and crafting the storytelling throughout the entire process.
With his studies in media technology and production, he has a good overview of technologies in exceed of audio.

Dávid Rikk

Budapest based live sound engineer Dávid Rikk, is the head of sound at Akvárium Klub, Hungary’s biggest indoor venue with multiple concert halls. His primary goal is to bring concerts closer to the audience by creating a massive yet still dynamic sounding show and transmit the personality and intimacy of the performing artist. This attitude is behind creating AMBEO 360 @ Akvárium Klub series.

Katarina Hagstedt

Katarina is a Swiss based podcast producer and the founder of the Swiss Podcast Club, creator’s collective which aims to bring great podcasts out of Switzerland through exchange and knowledge sharing.

Georg Bleikolm

Georg Bleikolm was born in Lausanne and settled in Zurich 15 years ago. His heart oscillates between music, science, technology and media. Before he decided to concentrate on his solo projects “KnoR” Georg Bleikolm toured worldwide as a drummer with various bands for a decade and worked as a music producer.

Andrés Mayo

Andrés Mayo, former President of the AES (Audio Engineering Society), is an audio engineer and music producer who has pioneered the art of mastering since 1992. He boasts credits in more than 3,000 albums released in vinyl, CD, DVD, Blu-Ray, streaming and 360-degree audio formats.

Lépj velünk kapcsolatba

Ha bármilyen visszajelzést vagy megjegyzést szeretnél tenni az AMBEO Music Blueprints weboldallal kapcsolatban, vagy meg szeretnéd osztani tapasztalataidat, kérjük, lépj velünk kapcsolatba.

*A megjelölt mezők kitöltése kötelező

Image Credit: Nicolas Büchi / ZHdK Cast

Newsletter subscription