Henrik Oppermann

Az AMBEO-ról szóló szakértői történetek

Henrik Oppermann a Visualise vezető hangzásszakértője. Henrik egy kiváló 3D -s hangzásspecialista, aki több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a külső helyszíneken történő stúdió minőségű hangfelvétel-készítés területén (filmekhez, reklámokhoz, zeneipari ügyfelek számára és 3D-s hangrendszerekhez).

A videótechnika fejlődésének köszönhetően a 360°-os videók és 3D-s hangzás magával ragadó világát élvezhetjük magunk körül. Ez olyan technológiák használatát teszi lehetővé, mint a sztereoszkópikus fényképezés és az ambiszonikus hangrögzítés. Az ambiszonikus hangrögzítéssel tudunk a 360°-os videókhoz illő hangzást biztosítani. A VR tartalmak 3D-s hangzása megoldja a történetmesélési problémákat. Lehetővé teszi számodra, hogy a hang segítségével vezesd a közönséget. Azonban kérdéseket is felvet a jelenlegi zenekeverési gyakorlattal kapcsolatban.

„A „VR mikrofon + hangsávok” kombinációval olyan mixeket készíthetsz, amelyek bármely adathordozóra átvihetők. “
Henrik Oppermann

Szereztünk egy kis zenegyártási tapasztalatot a Visualise stúdióban és olyan zenekarokkal dolgoztunk, mint a Kasabian és az Imagine Dragons. Ha élőzenét kell rögzíteni 360°-os videóhoz, akkor az én megközelítésemben az AMBEO VR mikrofon jelei mellé a felvételen kiegészítésként a keverőpult hangsávjainak jeleit kell használni.

A kettő kombinációjával az előadás hangzásterében bármely hallgatási pozíciót létre tudok hozni. A VR mikrofont atmoszféra mikrofonként, az egyes hangsávokat pedig térben elhelyezett hangforrásként használom. Ez fontos több kameraállás esetén, amikor a kamera a nézőtéren és a színpadon is veszi a történéseket, hogy a VR tartalmakra jellemző egyedülálló élmény jöhessen létre.

Ezeknél a produkcióknál rendszerint egy keverőpult is megtalálható, amely lehetőséget ad az egyes hangsávok jeleinek rögzítésére.

A VR mikrofon rendkívüli rugalmasságot biztosít az utómunkálatok során. A hangzásteret a kívánt irányba fordíthatod, és az általad kiemelni kívánt irányoknak is hangsúlyt adhatsz. A megfelelő plug-inek segítségével a tér bármely részletét egyedileg effektezheted.

A „VR mikrofon + hangsávok” kombinációval olyan mixeket készíthetsz, amelyek bármely adathordozóra átvihetők. Legyen szó szokványos sztereó hangzásról, fejhallgatókhoz készített dinamikus binaurális hangzásról vagy bármely hangfalösszeállításról.

Néhány szó Henrikről

Henrik Oppermann a Visualise vezető hangzásszakértője. Henrik egy kiváló 3D-s hangzásspecialista, aki több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a külső helyszíneken történő stúdió minőségű hangfelvétel-készítés területén (filmekhez, reklámokhoz, zeneipari ügyfelek számára és 3D-s hangrendszerekhez). Henrik a stúdióhoz történő 2014-es csatlakozása óta több mint 40 virtuális valóság projekten dolgozott, számos esetben problémás körülmények között rögzítve binaurális hangzást (pl. alacsonyan szálló katonai repülőgépek, Forma 1-es versenyek, menekülttáborok, valamint koncerttermek a világ minden táján). Mint ezen a téren jártas szakember, Henrik – a hangzás területén vezető szerepet játszó partnerekkel együttműködve – hardver és szoftver audio alkalmazásokat fejlesztett ki VR tartalmakhoz, hogy a lehető legkiválóbb magával ragadó hangzást közvetítse.

Henrik a 360°-os képet az interaktív hangzáskép partitúrájaként fogja fel, és számos egyedülálló munkamódszert fejlesztett ki a legjobb magával ragadó hangzásélmény biztosításához.

Néhány szó Henrikről

Lépj velünk kapcsolatba

Ha bármilyen visszajelzést vagy megjegyzést szeretnél tenni az AMBEO Music Blueprints weboldallal kapcsolatban, vagy meg szeretnéd osztani tapasztalataidat, kérjük, lépj velünk kapcsolatba.

*A megjelölt mezők kitöltése kötelező

Image Credit: Nicolas Büchi / ZHdK Cast

Newsletter subscription