Környezetvédelmi politika

Környezetünk védelme napjaink egyik legfontosabb témája. Annak érdekében, hogy a jövőben minimálisra csökkentsük a környezetszennyezést, a Sennheiser vállalati politikáját mélyen átszövi a környezetvédelem.

A Sennheiser számára azt jelenti a környezet védelme, hogy hozzájárul a környezet fenntarthatóságához. A célok a Sennheiser környezetvédelmi politikájában kerültek meghatározásra:

Felelősséget vállalunk környezetünkért.

– Minimálisra kívánjuk csökkenteni a fejlesztésből, gyártásból és termékeink használatából származó környezeti hatásokat.
– A környezetvédelem egy olyan dolog, amely mindannyiunkat érint.
– Környezetvédelmi intézkedések bevezetésével cégünk sikerét is be szeretnénk biztosítani.
– Tudatában vagyunk annak, hogy felelősek vagyunk a következő generációk környezetéért.
– A természeti erőforrások megőrzésével aktívan hozzá kívánunk járulni a környezet védelméhez.

Környezetünk védelme, vagyis a fenntartható és megfontolt magatartás, sok kis lépéssel valósítható meg. Ezért a Sennheiser összes alkalmazottjának folyamatosan felelnie kell magáért és magatartásáért. A megvalósításra vonatkozó gyakorlati útmutatást cégen belül nemcsak a munkafolyamatokra vonatkozó instrukciókkal, hanem környezetvédelmi szórólapjainkon, értesítőinken, e-mailleken és az Intraneten keresztül is segítjük. Természetesen mindenki szabadon a megfelelő szakemberhez fordulhat.

Gyártóüzemeinkben (Wennebostel (Németország), Tullamore (Írország) és Albuquerque (Új-Mexikó, USA) tisztviselőket neveztünk ki a munkahelyi egészség és biztonság, valamint a környezet védelmének szerepkörére. A wennebosteli gyártóüzem továbbá a Sennheiser Csoport termékekkel kapcsolatos környezetvédelmi kérdéseiért is felel, és itt egy REACH (vegyi anyagok regisztrálásáért, értékeléséért, engedélyezéséért és korlátozásáért felelős) tisztviselőt is kineveztünk.