Az új kollégáid

"A Sennheiser fejlődési lehetőséget biztosít alkalmazottai számára."

Axel | projektvezető, akusztika és jelátalakító technológia | Wennebostel, Németország

"A Sennheiser fejlődési lehetőséget biztosít alkalmazottai számára."

Az én történetem

1985-ben csatlakoztam a Sennheiserhez finommechanikai mérnök gyakornokként. Azután a „félautonóm munkacsoportok” elnevezésű kísérleti vállalkozáshoz történő csatlakozásomat megelőzően a Iengőtekercs- és membrángyártó rendszereken dolgoztam. 1997-ben részt vettem első, teljes mértékben automata mikrofon- és fejhallgató gyártósorunk megalkotásának munkálataiban. 2000-ben egy esti iskolában gépészmérnöki diplomát szereztem és átkerültem a termelési folyamatok optimalizálásán dolgozó egységhez. Első projektvezetési feladatomat 2006-ban kaptam a fogyasztói termékek fejlesztéséért felelős részlegen. 2010 óta az akusztikai és jelátalakító technológiai fejlesztések területén dolgozom projektvezetőként.

Szerepem a Sennheisernél

Projektvezetőként a projektek ellenőrzéséért, valamint a tervezett költség- és időkeretek betartásáért felelek. A Sennheisernél a projektvezetés – az alapötlet felmerülésétől a tömeggyártás megkezdéséig – minden egyes fázist magában foglal. Az én munkám különösen érdekes, mivel változatos feladatok széles körét öleli fel és számos egyéb területhez is kapcsolódik. Élvezem a munkámmal járó kihívásokat és igazán szeretek a világ különböző részein működő leányvállalatainknál dolgozó kollégákkal együttműködni. És nagyon otthonosan érzem magam itt a munkahelyen.

"A Sennheiser mindent biztosít számomra, amiért lelkesedem."

Heidrun | Ellátási lánc menedzsment/logisztika | Wennebostel, Németország

"A Sennheiser mindent biztosít számomra, amiért lelkesedem."

Az én történetem

1997-ben kezdtem a Sennheisernél dolgozni, az üzleti folyamatok újjászervezéséért felelős részlegen. De hamar felfedeztem logisztikai rátermettségemet és 1999-ben átvettem az elosztási logisztika vezetését. Ellátási lánc vezetőként felelős vagyok a Sennheiser csoport világméretű logisztikai folyamatainak megtervezéséért és megvalósításáért. Élvezem a világ különböző tájain dolgozó kollégáimmal történő együttműködést a komplex nemzetközi logisztikai projektekkel kapcsolatos csapatmunka során. A logisztikai feladatok sohasem fogynak el – mindig van mit tenni, ami nagyszerű. Úgy gondolom, hogy a Sennheiser tökéletes munkakörülményeket kínál: egy közepes méretű családi vállalkozásról van szó, prémium kategóriás márkával, nemzetközi tevékenységekkel és projektekkel, valamint olyan termékekkel, melyekkel teljes mértékben azonosulni tudok.

Szerepem a Sennheisernél

A munkám nagyon sokrétű és megkívánja, hogy az ellátási lánc irányításával járó kihívásoknak mesteri szinten eleget tegyek. A folyamatok mélyreható ismerete mellett a világ különböző tájain dolgozó kollégákkal együttműködve a Sennheiser nemzetközi logisztikai folyamatainak megtervezésében és végrehajtásában is otthonosan kell mozognom. Különösen nagy kihívást jelent az ellátási lánc működésének napi szintű ellenőrzése és az esetlegesen felmerülő problémák megoldása.

Mitől ilyen jó munkaadó a Sennheiser? A vállalati kultúra, a légkör, a csapathoz tartozás és a számos szociális juttatás (nyugdíj, egészségügy, képzés stb.) miatt. Említésre és csodálatra méltónak tartom, hogy a Sennheiser nagy hangsúlyt fektet az összehangolt nemzetközi igazgatási kultúrára is. Szerintem a Sennheiser tökéletesen képes a hagyományt és az értékeket a rendkívül modern stratégiákkal ötvözni. Lehetőségem van rá, hogy önállóan dolgozzam egy nagyszerű környezetben, rendkívül érdekes munkát végezve.