Vállalati társadalmi felelősségvállalás

Magatartási kódex

A Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V. (Német Elektrotechnikai és Elektronikai Központi Szövetség – ZVEI) tagjaként kötelezettséget vállaltunk a „ZVEI magatartási kódex a társadalmi felelősségvállaláshoz” előírásainak betartására. Támogatjuk a kódexben lefektetett értékeket és alapelveket. A Magatartási kódex nemzetközileg érvényes megállapodások sarokkövein alapul. Ezek közé tartoznak az ENSZ „Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata”, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) alapvető munkaügyi normái, valamint a Környezetről és Fejlődésről szóló Riói Nyilatkozat alapelvei. Követjük és betartjuk azon országok törvényeit és rendeleteit, amelyekben tevékenykedünk. A Magatartási kódex útmutatóként szolgál munkavállalóink számára üzleti viselkedésükhöz, dolgozzanak vállalatunk részlegeinek és a világ különböző tájain működő leányvállalatainak bármelyikében. Lehetőségeink szerint beszállítóinkat és partnereiket is ösztönözzük a Magatartási kódexben foglaltak figyelembevételére.

Emberi jogok és munkakörülmények

Tiszteletben tartjuk és támogatjuk az ENSZ „Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában” foglaltakat. Elutasítjuk a diszkrimináció, a kényszermunka és a gyermekmunka minden formáját.

Az ILO alapvető munkaügyi előírásainak megfelelően fontosnak tartjuk a tisztességes munkafeltételeket, a biztonságos munkakörnyezetet és a munkatársaink megfelelő díjazását. Ugyanígy tiszteljük és támogatjuk munkavállalóink gyülekezési szabadságjogát és kollektív szerződéskötési jogát.

Környezet és társadalom

A Riói Nyilatkozat alapelvei szerint vállaljuk, hogy fenntartható és tisztességes gazdasági tevékenységet folytatunk, környezettudatosan és a természeti erőforrások felelősségteljes kezelése mellett.

Tisztában vagyunk azzal, hogy társadalmi és gazdasági felelősség hárul ránk azon országokban és régiókban, ahol üzleti tevékenységet folytatunk. Ennek megfelelően támogatjuk munkavállalóink állampolgári szerepvállalását.

Innen letöltheted a „ZVEI magatartási kódex a társadalmi felelősségvállaláshoz” teljes szövegét.