Aktív küzdelem a termékhamisítás ellen

Beazonosíthatónak lenni a márkatolvajokkal és termékkalózokkal vívott csatában

A Sennheiser aktívan küzd a márka- és termékhamisítók ellen. Ezt nemcsak ügyfeleink érdekében tesszük, akik a Sennheisertől megszokott csúcsminőségre és szolgáltatásra számítanak – ez cégünk, márkánk, munkatársaink és azok munkájának védelmét is szolgálja.

A Sennheiser speciális biztonsági címkékkel védi termékeit. 2018 elejétől ezeket a címkéket a Sennheiser új vállalati arculatának megfelelő, megújult címkék váltják fel.

A márkatolvajlás és termékkalózkodás egy olyan probléma, amit komolyan kell venni. Lehet, hogy a termékutánzatok első pillantásra hasonlítanak az eredetire, de ténylegesen semmi közös sincs bennük. A másolat alapanyagai, tartóssága és hangzásbeli tulajdonságai messze elmaradnak a Sennheiser normáktól. A hamisítványok silány minőségűek vagy egyáltalán nem is működnek. A kereskedők ritkán adnak garanciát, így a csalódott ügyfelek nem tudnak kihez fordulni.

A hamisított termékek nemcsak a vásárlók számára okoznak gondot – a Sennheiser márkát és magát a céget is károsítják, és a munkahelyek elvesztését eredményezik. Ezért teszünk meg minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy megvédjünk a hamisított termékek ellen. Csak eredeti termékek vásárlásával biztosíthatod, hogy a kívánt jó minőséget kapd.

Ezért fontos számunkra egy átfogó védekező stratégia fenntartása. Ennek egyik célja az, hogy a nemzetközi piacokon tudatosítsuk az eredeti technológia által képviselt értékeket.

A Sennheiser tagja az APM(Aktionskreis gegen Produkt- und Markenpiraterie e.V. – termékkalózkodás és márkatolvajlás elleni akciócsoport) nevű szervezetnek. Ez a szervezet a szellemi tulajdonjogok védelmén dolgozik, a cégeket tapasztalataik egymás közötti megosztására ösztönözve, valamint az ipar és a politikusok egymás közötti kommunikációját is elősegítve.

A Sennheiser megvédi vásárlóit

A Sennheiser szerint nagyon fontos a vásárlók védelme a hamisított termékek ellen. A márkavédelem a fogyasztók védelmét jelenti. A következőkben néhány praktikus, reméljük részedről is hasznosnak ítélt tippet adunk ahhoz, hogy hogyan védd meg magad a márkautánzatoktól:

Hogyan ismerhetem fel a hamisított termékeket?

  • Légy résen, ha kivételesen alacsony áron kínálnak Sennheiser termékeket.
  • Csak olyan viszonteladótól vásárolt, akiben megbízol. Ezen az oldalon lejjebb megtalálhatod a Sennheiser hálózat hivatalos viszonteladóinak listáját.
  • Online árverések során nem sok esélyed van arra, hogy ellenőrizd egy-egy kereskedő hitelességét. Ha interneten keresztül vásárolsz hamisított terméket, előfordulhat, hogy nem tudsz jogorvoslattal élni – nehezen is tudnál, hiszen a márkatolvajok addigra már törlik azt az oldalt, amelyen a terméket találtad.
  • Azok az online kereskedők, akik kézikönyv vagy hasonló útmutatás nélkül kínálnak termékeket, gyanúsnak tekinthetők.
  • A szakszerűtlenül csomagolt termékek nagy valószínűséggel hamisítottak.
  • Az olcsó vagy sérült csomagolás, a furcsa címkézés vagy a helytelen nyelvhasználat szintén termékhamisításra utalnak.
  • Ha termékhamisításra gyanakszol vagy úgy gondolod, hogy egy internetes értékesítési csatorna jogosulatlanul működik, akkor óvatosságra intünk és azt javasoljuk, hogy vásárlás előtt tudj meg minél több információt a kereskedő személyazonosságáról, a termék eredetéről és a szállítási feltételekről.

Hogyan kerülheted el, hogy hamis terméket vásárolj?

Sennheiser termék vásárlásakor leggyorsabb megoldásként azt tanácsoljuk, hogy mindig egy a Sennheiser hálózathoz tartozó, hivatalos viszonteladóhoz fordulj. Így biztos lehetsz abban, hogy csúcsminőségű, eredeti terméket fogsz kapni, teljes mértékű ügyfélszolgálati támogatással.

A hamisított Sennheiser termékeket többnyire internetes aukciókon és külön erre a célra létrehozott weboldalakon kínálják megvásárlásra. Keményen dolgozunk azért, hogy megfeleljünk a magunk elé állított követelményeknek, és ügyfeleinknek a megszokott Sennheiser minőséget biztosítsuk. Ezért igyekszünk a jövőben egy feketelistán közzétenni ezeknek a weboldalaknak a nevét.

A hamisított termékekkel járó biztonsági kockázatok

Az emberek gyakran sok mindent megtesznek azért, hogy minél élethűbben utánozzák a Sennheiser termékek csomagolását és megjelenését. Így első pillantásra nehézséget okozhat a termékhamisítás megállapítása. A hamisított termékek megvásárlása különböző kockázatokat és hátrányokat rejt magában. Például előfordulhat, hogy a termék nem hozzáillő kiegészítőkkel vagy kiegészítők nélkül érkezik meg, a termékhez nem mellékelnek az adott ország nyelvére lefordított használati útmutatót, vagy a hálózati csatlakozók nem kompatibilisek azt adott országban szabványos aljzatokkal.

Garancia és jótállás

Ha mégis szerencsétlenül jártál és hamisított termékre tettél szert, kérd meg az eladót, hogy térítse vissza a vételárat. A hamisított termék csak külső megjelenésében próbál meg Sennheiser termékre hasonlítani, megvásárlásával nem számíthatsz a Sennheiser termékekre jellemző minőségre. Természetesen a termékutánzatokra nem biztosítunk garanciát vagy szervizszolgáltatást, és a törvény által előírt szavatosság sem jár hozzájuk.

Ha komoly kétségeid vannak a megvásárolt Sennheiser termék eredetiségét illetően, lépj velünk kapcsolatba ügyfélszolgálataink valamelyikén keresztül.

Biztonságos vásárlás Sennheiser viszonteladókon keresztül

Sennheiser termékek vásárlásakor a Sennheiser hivatalos viszonteladói hálózatához tartozó kereskedők vagy az erre vonatkozóan megfelelő jogosítványokkal rendelkező szakkereskedők esetén biztosra mehetsz. Így nemcsak arra vonatkozóan lehetsz biztos, hogy kiváló minőségű, eredeti terméket vásárolsz, hanem a vásárlóknak járó teljes körű szolgáltatások előnyeit is élvezheted.

Hivatalos kereskedőt viszonteladó keresőnk segítségével találhatsz.

Termékbitorlással kapcsolatos hírek fóruma

A termékhamisítványok rendkívül hátrányosan hatnak a piacra, valamint iparunk és cégünk versenyképességére. A Sennheiser ezért jogi lépéseket tesz a termékszabadalmakkal, a védjegyekkel, valamint a formatervezési szabadalmakkal kapcsolatos jogsértések ellen. A kormányzati szervekkel összhangban vizsgálatokat is szervezünk a gyanús kereskedelmi egységek és gyártóüzemek ellen.

A sajtó számára fenntartott oldalainkon található médiajelentéseken keresztül lépést tarthatsz a legújabb fejleményekkel.