Néhány szó a Sennheiserről

Saját történelmünkre, innovációs kultúránkra és kiválóság iránti szenvedélyünkre alapozva mi alakítjuk az audio ipar jövőjét.

Van jövőképünk

Ma alakítjuk a jövő hangzásvilágát – ez az a cél, ami napról napra éltet minket és cégünket. Ez az a jövőkép, amit remélünk, hogy együtt sikerül elérnünk, saját történelmünkre, innovációs kultúránkra és kiválóság iránti szenvedélyünkre alapozva.

Számunkra nem elég a jó hangzás. Mi tökéletes hangzást akarunk elérni. Életre akarjuk kelteni a hangzást.

A cél eléréséhez vezető út úttörő ötleteinkkel van kikövezve. Amióta csak Prof. Dr. Fritz Sennheiser elektromérnök 1945-ben megalapította a céget, a Sennheiser folyamatosan meghatározó szerepet játszik az audio ipar trendjeinek alakításában. Termékeinket és szolgáltatásainkat innovatív ötleteink, tudásvágyunk és szenvedélyünk teszik mindmáig rendkívül sikeressé. Ahol csak az emberek odaadással foglalkoznak a hangok rögzítésével, átvitelével és lejátszásával, a Sennheiser ott terem. Ez egy olyan dolog, amire büszkék vagyunk.

Fejhallgatóinkat, mikrofonjainkat és univerzális audio megoldásainkat, valamint megbízható szolgáltatásainkat és elkötelezett kollégáinkat lelkesen fogadják ügyfeleink a világ minden táján. Legyenek bár ügyfeleink művészek, DJ-k, tudósok, hangtechnikusok vagy igényes zenerajongók, a Sennheiser név mindegyikük számára egyet jelent a prémium minőségű termékekkel, az utolérhetetlen hangminőséggel és a zavartalan hallgatási élménnyel. Ez a rajongás a forrása kiválóság iránti szenvedélyünknek. Ez az, ami nap mint nap arra sarkall minket, hogy teljesítsük küldetésünket és a hangokat tökéletes hangzásélménnyé varázsoljuk.

„Saját történelmünkre, innovációs kultúránkra és kiválóság iránti szenvedélyünkre alapozva mi alakítjuk az audio ipar jövőjét.“

Tevékenységünk értékközpontú

Büszkék vagyunk arra, hogy független családi vállalkozásként működünk, ami nagyban hozzájárul sikerünkhöz. Pénzügyi függetlenségünk szabad cselekvést biztosít számunkra és garantálja versenyképességünket, így cégünk biztos jövőjét is.

Így az egykori Hannover közeli, wedemarki favázas házban működő „Labor W” mára globális céggé nőtte ki magát.

Ma a Sennheiser név számos egyéb nagynevű márkával is összefonódott: köztük a Georg Neumann (Berlin) céggel, a világ vezető stúdiómikrofon gyártójával, valamint a Sennheiser Communications (Dánia) vegyesvállalattal, ahol számítógépes alkalmazásokhoz, valamint irodák és ügyfélközpontok számára fejlesztünk és értékesítünk hadseteket.

Prémiumkategóriás termékválasztékunk jelenleg fejhallgatókat, mikrofonokat, vezeték nélküli mikrofonrendszereket, konferencia- és információs rendszereket, valamint repülős és hallássegítő termékeket foglal magában. Annak érdekében, hogy ügyfeleinknek a lehető legjobb szolgáltatást biztosítsuk, szerződő partnereink és leányvállalataink világméretű hálózatára támaszkodunk.

„Célunk, hogy cégünk értékeit fenntartható módon és folyamatosan gyarapítsuk.“

Mi formáljuk a jövőt

Sennheiser – a név, amely egyet jelent a trendek létrehozásával és alakításával. Mi nemcsak reagálunk a dolgokra, hanem tervezzük a jövőt. Ezen a téren olyan odaadással dolgozunk, hogy csak akkor elégszünk meg egy-egy megoldással, ha az tökéletesen kielégíti az adott helyzet támasztotta igényeket. Így fejlesztőink úttörő ötletei világszerte híressé tették a Sennheiser termékeket, újra és újra lelkes fogadtatásra találva a hangzás iránt rajongók körében.

Vívmányaink révén számos nemzetközi díjat nyertünk el: a német ipar két innovációs díját, a „műszaki Oscar-díjat” (a Tudományos és Mérnöki díjat), egy Grammy-díjat és az Egyesült Államok legrangosabb televíziós díját, az Emmy-díjat.

A Sennheiser számos mérföldkövet tett le a műszaki fejlődés útján – Az ötvenes években az első irányított mikrofont, a hatvanas években a nyitott fejhallgatót, a hetvenes években az infravörös átvitelt és a nyolcvanas években a többcsatornás vezeték nélküli átvitelt. A kilencvenes években fejlesztettük ki a fejhez rögzített surround rendszereket, míg az új évezred elején az intelligens audio információs rendszerek kerültek érdeklődésünk középpontjába – és továbbra is igyekszünk vezető szerepet játszani az audio világ progresszív digitalizálásában.

Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, egy egyedülálló segítséget állítottunk csatasorba: a Sennheiser Innovation AG-t. Ez az a cég, amelynek tervezői, piackutatói, üzletvezetői és mérnökei tanulmányozzák és alakítják a jövő dolgait. Ma minden eddiginél fontosabb, hogy a lehető legkorábbi szakaszban lefektessük az innováció jellemzőit. Igyekszünk rögtön az elején észrevenni az ügyfelek igényeiben végbemenő fontosabb változásokat, hogy cégünk gondolkodásmódját, termékeit és szolgáltatásait ezekhez igazíthassuk.

„Aktívan hozzájárulunk napjaink és a jövő piacainak formálásához, és innovatív vívmányainkkal új normákat állítunk fel.“

Megértjük ügyfeleink igényeit

Ügyfeleink elvárják tőlünk, hogy csúcsminőségű technológiát, első osztályú szolgáltatást, mindenre kiterjedő szakértelmet és helyszíni támogatást nyújtsunk számukra.
Szervezetünket mindezek szem előtt tartásával szerveztük újra. A három egymástól független üzleti egység – a Szórakoztató-elektronikai részleg, a Professzionális részleg és a Beépített rendszerekért felelős részleg – lehetővé teszi számunkra, hogy ügyfeleink és a piac különböző igényeire összpontosítsunk.

A Szórakoztató-elektronikai részleg a magánügyfelek számára gyártott fejhallgatókra, valamint a hallássegítő és telekommunikációs termékekre fókuszál. Ehhez társulnak még különféle fontos termékinnovációk: az RS 5 volt a világ első nagyfrekvenciás vezeték nélküli fejhallgatója; az utazó fejhallgatóinkban alkalmazott NoiseGard technológia aktívan szűri ki a zavaró környező zajokat; MX W1 modellünk az első olyan vezeték nélküli, sztereó, hallójáratba dugható fülhallgató, amely tömörítés és hangveszteség nélkül továbbítja a hangot; Zászlóshajónk, a dinamikus HD 800 pedig a fejhallgatókban máig használt legnagyobb jelátalakítókkal rendelkezik. Egyetlen más fejhallgató sem közelíti meg annyira a tökéletes hangzást, mint ez a modell.

Mi működtetjük a világ legmodernebb fejhallgató gyártósorát. Első osztályú szolgáltatásaink és piackutatásunk eredményeként egyedülálló módon vagyunk képesek megérteni ügyfeleink igényeit, akik között DJ-k, utazók és gamerek, valamint hallási nehézségekkel küzdő idősebb emberek is megtalálhatók.

A Sennheiser Consumer Electronics egyet jelent a kényelemmel, a biztonsággal, a tartóssággal és a minőséggel. Termékeink életstílust testesítenek meg és egyedi megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek. Szórakoztató-elektronikai részlegünk csapatának tagjai a nap 24 órájában dolgoznak Európa és Ázsia négy helyszínén, biztosítva, hogy egyetlen trend vagy ügyféligény se kerülje el figyelmüket. Hosszú távú célunk, hogy az audio ipar jövőjét az első ötlettől kezdve a termék értékesítéséig mi alakítsuk. Professzionális rendszerekért felelős részlegünk a rádiózás, a repülés, a stúdióban történő felvételkészítés, a zeneipar és az élőhang területén érdekelt ügyfelekről gondoskodik. Professzionális rendszereinket a New York-i Broadway-n és London legendás Abbey Road hangstúdiójában is használják. Olyan világszerte ismert és híres művészek bízzák magukat sokéves tapasztalatunkra, mint Pink, Seal, Katy Perry, Beyoncé és Celine Dion. Bárhol is legyenek éppen professzionális ügyfeleink, szakembergárdánk a nap 24 órájában, a hét minden napján rendelkezésükre áll, hogy segítsen. Nemzetközi kapcsolatokért felelős csapatunk – helyi partnereinkkel karöltve – rangos eseményeket, cégeket, művészeket, hangtechnikusokat és hangtechnikai kölcsönző cégeket támogat. Nemzetközi szinten működő, alkalmazásokért felelős csapatunk nyújt segítséget ügyfeleinknek Sennheiser rendszereik konfigurálásában, programozásában és üzembe helyezésében, néha hasznos gyakorlati workshopokat is szervezve számukra. A világ bármely pontján és országhatárokon átívelve. Szeretnénk, ha ügyfeleink és partnereink előnyét élveznék a velünk való együttműködésnek.

Professzionális rendszerekért felelős részlegünk tevékenysége a vezeték nélküli technológia felfedezésén alapul, amihez a Sennheiser is aktívan hozzájárul 1957 óta, amikor bevezette az első Mikroport márkát, melynek nevét még ma is a vezeték nélküli audio csatornák szinonimájaként használják. Ezt követte 1975-ben az infravörös zeneátvitel és a máig leghíresebb mikrofonsorozat, a vezeték nélküli evolution megszületése. Átlag feletti összegeket fektetünk kutatásba és fejlesztésbe. Tervezőink kreativitása határtalan. Jó példa erre professzionális digitális rádiómikrofon-rendszerünk kifejlesztése. 15 évnyi kutatómunkát fektettünk bele, melynek során többször is volt bátorságunk ötleteinket teljes mértékben elvetni és újból a nulláról kezdeni, egészen addig, amíg a hangminőség végül tökéletessé nem vált. Beépített rendszerekért felelős részlegünk mikrofonokat, konferenciarendszereket, hallási nehézségekkel küzdő emberek számára készített termékeket, PA-rendszereket és túravezetési technológiát kínál. Mi olyan beszállítók vagyunk, akik egyetlen termék formájában kínálunk komplex audio rendszereket. Ügyfeleink között különféle méretű cégek, közigazgatási intézmények és nonprofit szervezetek, iskolák és egyetemek, vallási létesítmények, a szálloda- és vendéglátóipar szereplői, valamint számos hang- és videotechnikai kölcsönző cég is megtalálható.

A beépített rendszerek képezik a Sennheiser szervezetének legfiatalabb ágazatát. Mégis jól megalapozott és átfogó portfólióval rendelkeznek. Új vállalati felépítésünk nagyobb rugalmasságot enged meg számunkra. A jövőben még jobban és még gyorsabban tudunk reagálni a piaci és a technológiai trendekre. Sikerünk titka épp olyan egyszerű, mint amilyen hatékony: könnyű kezelés és kiemelkedő minőség – ezek alkotják a Sennheiser termékek híres megbízhatóságának alapját. A Beépített rendszerekért felelős részleg megoldásai csúcstechnológiára épülnek, és komplex rendszerekkel is egyszerűen integrálhatók. Ez azt jelenti, hogy garantálni tudjuk rendszereink kiváló teljesítményét és felhasználóbarát kezelését ügyfeleink számára, akik így biztosak lehetnek abban, hogy pénzükért a legmagasabb értéket kapják. Amikor csak lehetséges, termékeink vezeték nélküli kapcsolatot használnak, így rögtön használatba vehetők – még a használati útmutatót sem kell elolvasni hozzá.

Ügyfeleink tudják, hogy a Sennheiser mindig jelentősebb hozzáadott értéket biztosít, mint a versenytársak. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy új és innovatív megoldásokat fejlesszünk ki, egészen azok piaci bevezetéséig, új jövőbeli trendeket létrehozva.

„A Sennheisert stratégiai és működésbeli szempontból is folyamatosan fejlesztjük, melynek során ügyfeleink érdekeit a legmesszemenőbbekig figyelembe vesszük.“

Nemzetközi szinten működünk

Ügyfeleinkhez hasonlóan mi is jelen vagyunk a világ minden kontinensén. A Sennheiser jelenleg több mint 90 országban 2 800-nál is több embert foglalkoztat. Központi wedemarki (Németország) gyártóüzemünk a legmagasabb szintű műszaki normák szerint működik. Itt mikrofonokat, vezeték nélküli mikrofon- és monitorrendszereket, valamint konferencia- és túravezető rendszereket, repülős adó-/vevőegység szetteket, illetve mikrofon- és headset-kapszulákat gyártunk. Csúcstechnológiás gyártóberendezésekkel felszerelt két nagyméretű gyártóközpontunk a lehető legjobb körülményeket biztosítja számunkra termékeink készítéséhez. Ezek az üzemek a kondenzátor mikrofon kapszulák gyártásához egy 350 m2-es „tisztaszobának”, valamint egy olyan műszaki központnak is helyet adnak, ahol az új gyártási technikákat fejlesztjük és teszteljük. Tullamore-i (Írország) üzemünkben fejhallgatók, fejhallgató-kapszulák, hallássegítő termékek, stúdió monitorhangfalak, valamint a Beépített rendszerekért felelős részlegünk számára különféle rendszer-alkotóelemek készülnek. Az egyesült államokbeli Albuquerque-ben a mikrofonokhoz és monitorrendszerekhez használt vezeték nélküli technológiára szakosodtunk. Továbbá a cég központi logisztikai szolgáltatásokat is nyújt az ázsiai partnercégeink által gyártott termékekre. A kutatás-fejlesztésnek köszönhetően tevékenységünk jelenleg nem ismer határokat. Annak érdekében, hogy fenn tudjuk tartani technológiai előnyünket, saját kutatólaboratóriumokat működtetünk Németországban, Dániában, Kaliforniában, Szingapúrban és Svájcban.

„A Sennheiser egy nemzetközi cég. Cégünk híven visszatükrözi az általunk kiszolgált piac kulturális sokszínűségét.“

Felelősségteljesen tevékenykedünk

Mivel részt vállalunk a jövő audio világának alakításában, elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság iránt. Ezt értjük társadalmi felelősségvállalás alatt. Gyártási helyszíneinken az együttműködés modern formáit ösztönözzük. Fontos számunkra, hogy alkalmazottaink erősen motiváltak legyenek. Támogatjuk a nyílt, őszinte és proaktív kommunikációt. Azt mondjuk, amit csinálunk, és azt tesszük, amit mondunk. Tartjuk magunkat a Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e. V. (Elektromos és elektronikai ipar) magatartási kódexéhez, ezen alapul munkatársaink üzleti gyakorlata a cég minden egyes üzletágánál és részlegénél világszerte. Ugyanez az alapelv érvényes beszállítóinkra is. Tevékenységünket általánosan elfogadott etikai értékek és alapelvek mentén gyakoroljuk. A tisztesség, a felelősségteljes viselkedés és az emberi méltóság tiszteletben tartása megkérdőjelezhetetlen és alapvető fontosságú számunkra, így ugyanezt várjuk el beszállítóinktól is, segítséget nyújtva számukra ezen célok eléréséhez. Ez azt jelenti, hogy komolyan vesszük felelősségünket. Minden olyan országban, ahol tevékenykedünk, figyelembe vesszük az érvényes alapszabályokat és jogi előírásokat. Ezen túlmenően kötelezőnek tartjuk magunkra nézve az imént említett Magatartási kódexben lefektetett szabályokat is. Számításba vesszük üzleti döntéseink és tevékenységünk gazdasági, technológiai, társadalmi és ökológiai következményeit. Hozzájárulunk azon helyszínek jólétéhez és fenntartható fejlődéséhez, ahol tevékenységünket folytatjuk.

„Kapcsolatunkat üzlettársainkkal és alkalmazottainkkal a megbízhatóság és a tisztesség jellemzi.“